Ακόμη δεν την είδαμε… λύση τη βαφτίσαμε – Η αυτοϋπονόμευση της διαπραγματευτικής θέσης στο Σκοπιανό

Το θέατρο του παράλογου στήνεται γύρω από το ονοματολογικό πρόβλημα με την ΠΓΔΜ. Ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για δυνατότητα επίλυσης της διαφοράς με τρόπο που θα ικανοποιεί στο ελάχιστο την ελληνική θέση, όπως αυτή τουλάχιστον  εκφράσθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στις 8 Φεβρουαρίου 2015, έχει ξεσπάσει η αντιπαράθεση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο οποίος ουσιαστικά βρίσκεται στριμωγμένος πολιτικά, στηρίζοντας μια κυβέρνηση η οποία κατά την θέση των ΑΝΕΛ, «ξεπουλάει» το όνομα της Μακεδονίας.
Το αδιέξοδο ενός πολιτικού, του Π. Καμμένου αυτή την φορά, κινδυνεύει να γίνει και πάλι αδιέξοδο της χώρας, καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για λόγους που έχουν να κάνουν και με την πολιτική επιβίωση του κόμματός του, υιοθετεί την σκληρή γραμμή του 1992 που ουσιαστικά είναι γραμμή «μη λύσης» του ονοματολογικού, ενώ συγχρόνως θα εμφανίζεται να στηρίζει μια κυβέρνηση η οποία διαπράττει αυτό που ο χώρος του θεωρεί σχεδόν «εθνική μειοδοσία».
Ο παραλογισμός φυσικά είναι ακόμη μεγαλύτερος καθώς στις προγραμματικές δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με σαφήνεια, μεγαλύτερη μάλιστα και από εκείνη του Κ. Καραμανλή στην Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου, είχε διατυπώσει την ελληνική θέση, την οποία με την θετική ψήφο στην κυβέρνηση, ενέκρινε και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και όλη η Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του:

Γιατη συνέχεια LIberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube