Weather Icon

Προς κυβέρνηση, κόμματα και πολιτικούς: Βγάλτε τις κουκούλες, μη στέλνετε αντικαθεστωτικούς στην Τουρκία και σηκώστε το κεφάλι στο… σουλτάνο – Θα νιώσετε καλύτερα

Προς κυβέρνηση, κόμματα και πολιτικούς: Βγάλτε τις κουκούλες, μη στέλνετε αντικαθεστωτικούς στην Τουρκία και σηκώστε το κεφάλι στο… σουλτάνο – Θα νιώσετε καλύτερα
Στρατηγική για τους οκτώ… Όσο για τις κουκούλες του τίτλου, διαβάστε αυτό: Το (αριστερό) όνειδος των παράνομων απελάσεων
Σάββας Καλεντερίδης

Η κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί με την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος και ζητούν άσυλο από τις αρμόδιες Αρχές της χώρας μας, τείνει να μετατραπεί σε ένα «όπλο άσκησης κρατικής τρομοκρατίας» από πλευράς της Τουρκίας προς την πατρίδα μας.

Να βάλουμε όμως τα πράγματα στη σειρά.
Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που πρόσφερε απόλυτη στήριξη στον Ταγίπ Ερντογάν από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, και το γνωρίζει ο ίδιος. Ο οποίος επίσης γνωρίζει ότι εκείνη τη νύχτα τα ελληνικά ραντάρ είχαν όλα τα στοιχεία της περιπετειώδους πτήσης του ελικοπτέρου που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο Νταλαμάν και του αεροσκάφους που τον μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη. Μέχρι εδώ όλα καλά.
Την επομένη του πραξικοπήματος οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, χαμηλού βαθμού, προσγειώνονται με στρατιωτικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και ζητούν άσυλο από την Ελλάδα. Η Ελλάδα ούτε τους κάλεσε ούτε έχει καμία ευθύνη που ήλθαν στη χώρα μας. Όμως πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει αυτά που προβλέπει η εθνική νομοθεσία και οι διεθνείς συμβάσεις που αφορούν τέτοιες περιπτώσεις.
Ο Ερντογάν, όμως, αμετροεπής και πολιτικά ανάγωγος, τηλεφωνεί στον Έλληνα πρωθυπουργό και αντί να πει για άλλη μια φορά ευχαριστώ για τη στήριξη, ζητεί να μην εφαρμοστούν οι νόμοι και να παραδώσει η Ελλάδα στην Τουρκία τους οκτώ αιτούντες άσυλο. Εκεί έγινε ο πρώτος λάθος χειρισμός από πλευράς μας, αν είναι αλήθεια τα όσα ισχυρίζεται ο Ερντογάν, τα οποία –σημειώνεται– δεν έχουν διαψευσθεί από ελληνικής πλευράς. Άλλωστε πώς να διαψευστούν, αφού είναι γνωστό ότι οι σοβαρές χώρες καταγράφουν αυτές τις συνομιλίες.
Εκεί λοιπόν φέρεται να υποσχέθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Τούρκο πρόεδρο ότι θα φροντίσει να παραδοθούν οι οκτώ σε 15-20 μέρες στην Τουρκία.
Έκτοτε η Τουρκία παίζει ένα εξαιρετικά μπαμπέσικο και προσβλητικό παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας, που οδηγεί σε λάθος χειρισμούς από ελληνικής πλευράς, που διαδέχονται ο ένας τον άλλον.
Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Οι υψηλόβαθμοι πραξικοπηματίες είναι γνωστοί στον Ερντογάν. Υπάρχουν τα σχέδια των πραξικοπηματιών, τα ηγετικά πρόσωπα που οργάνωσαν και υλοποίησαν την απόπειρα του πραξικοπήματος, υπάρχουν έτοιμα τα πρώτα Προεδρικά Διατάγματα, υπογεγραμμένα, με τους ανώτατους αξιωματικούς που θα αναλάμβαναν θέσεις κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό και την κυβέρνηση.
Υπάρχουν όλα τα ονόματα των διοικητών μειζόνων και απλών σχηματισμών, ακόμα και μονάδων, αλλά και των επιτελών σχηματισμών που προετοίμασαν και συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Πουθενά δεν αναφέρονται τα ονόματα των οκτώ, οι οποίοι το πιο πιθανόν είναι να κλήθηκαν από τους διοικητές τους να κινηθούν και να κάνουν ορισμένες ενέργειες το βράδυ του πραξικοπήματος, χωρίς αυτό να τους κάνει πραξικοπηματίες.
Όταν οι άνθρωποι αυτοί είδαν τα λιντσαρίσματα φοβήθηκαν, και επειδή διέθεταν ιπτάμενο μέσο έφυγαν από την Τουρκία, όπως έκαναν εκατοντάδες άλλοι αξιωματικοί.
Άρα η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει την αλληλουχία των τραγικών λανθασμένων χειρισμών της υπόθεσης αυτής, να εγκαταλείψει τη ρητορική «περί συνθήκης της Γενεύης που δεν επιτρέπει τη χορήγηση ασύλου σε πραξικοπηματίες», να αφήσει τις αρμόδιες Αρχές να επιτελέσουν το έργο τους και να υψώσει επιτέλους το ανάστημά της στην Τουρκία, αποκρούοντας μετά βδελυγμίας τις άθλιες κατηγορίες και απαιτήσεις της από…
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube