Οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ για το όνομα

Αντιδράσεις από VMRO και Σκοπιανούς της διασποράς. Οι παραινέσεις των ΗΠΑ σε Αθήνα και Σκόπια. 
Μεταξύ των κυβερνήσεων της πΓΔΜ και της Ελλάδας οικοδομείται εμπιστοσύνη και στόχος είναι το θέμα του ονόματος να λυθεί προς το συμφέρον όλων, δήλωσε στα Σκόπια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Mile Βosnjakovski στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Παρασκευή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΜΙΑ. “Οι διαπραγματεύσεις” τόνισε “διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, με τη διαμεσολάβηση του Matthew Nimetz. Η διαδικασία είναι δημόσια και διαφανής”. Για να προσθέσει χαρακτηριστικά: “Από τη στιγμή που για την ώρα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, δεν πρόκειται να εισέλθουμε σε δημοπράτηση περί πιθανών ονομάτων”.

Στο Νταβός και ο Zaev
Επίσης, o Mile Βosnjakovski ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Zoran Zaev θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Πρόκειται για την πρώτη φορά από το 2003 που η γειτονική χώρα εκπροσωπείται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Σε ερώτηση αν στο περιθώριο του Φόρουμ ο κ. Zaev θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της γειτονικής χώρας ανέφερε ότι το πρόγραμμα των διμερών επαφών του πρωθυπουργού στο Νταβός δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.
Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube