REAL TIME |

Προσέξτε στην κυβέρνηση, έτσι θέλουν να καταντήσουν την Ελλάδα – Τουρκία: Σε 16 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε βουλευτής του HDP

Προσέξτε στην κυβέρνηση, έτσι θέλουν να καταντήσουν την Ελλάδα – Τουρκία: Σε 16 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε βουλευτής του HDP
Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη σύλληψή του για κατηγορίες που συνδέονται με την τρομοκρατία

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε την Πέμπτη έναν βουλευτή του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) σε περισσότερα από 16 χρόνια κάθειρξη, όπως μετέδωσε το CNN Turk και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν ένα χρόνο μετά τη σύλληψή του για κατηγορίες που συνδέονται με την τρομοκρατία.Ο Ιντρίς Μπαλούκεν συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση τον Νοέμβριο του 2016. Αφέθηκε ελεύθερος τον Ιανουάριο του 2017 και συνελήφθη ξανά ένα μήνα αργότερα.
Εννέα ακόμη βουλευτές του HDP έχουν συλληφθεί, περιλαμβανομένου του συμπρόεδρού του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, και της κατηγορούνται κυρίως για δεσμούς με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).
BHMA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube