REAL TIME |

Weather Icon
BRIC , Διαφθορά , Λατινική Αμερική 5 Δεκεμβρίου 2017

«Κλείνει» την υπόθεση δωροδοκίας στη Βραζιλία η Siemens

«Κλείνει» την υπόθεση δωροδοκίας στη Βραζιλία η Siemens
Ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος διαπραγματεύεται έναν διακανονισμό ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ και πλέον με εισαγγελείς της Βραζιλίας για να κλείσουν οι έρευνες σχετικά με δωροδοκίες που φέρεται να κατέβαλε για να εξασφαλίσει συμβάσεις για την προμήθεια τρένων, έγραψε η εφημερίδα Estado de São Paulo την Δευτέρα.
Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, δικηγόροι που εκπροσωπούν τη Siemens και εισαγγελείς της Πολιτείας Σάο Πάολο συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και συζήτησαν λεπτομερώς σχετικά με αυτή τη συμφωνία, που οδεύει προς το να οριστικοποιηθεί και συνεπάγεται ότι η διεύθυνση του γερμανικού κολοσσού θα παραδεχθεί ότι στελέχη της παρανόμησαν. Η εφημερίδα επικαλέστηκε πηγές προσκείμενες στην πολιτειακή εισαγγελία, που δεν κατονόμασε.
Η Siemens δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο. Εισαγγελείς επιβεβαίωσαν ότι η συνάντηση έγινε, αλλά απέφυγαν να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.
Η έρευνα σε βάρος της Siemens αφορά τη σύσταση καρτέλ και την καταβολή δωροδοκιών ώστε να εξασφαλίσει μια δημόσια σύμβαση για την προμήθεια τρένων στο μετρό στο Σάο Πάολο από το 1998 ως το 2008.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube