Weather Icon
Ιράκ , Ισλάμ , Τρομοκρατία 9 Δεκεμβρίου 2017

Το Τέλος του Πολέμου με το Ισλαμικό Κράτος Κήρυξε ο Ιρακινός Πρωθυπουργός

Το Τέλος του Πολέμου με το Ισλαμικό Κράτος Κήρυξε ο Ιρακινός Πρωθυπουργός

«Το τέλος του τριετούς πολέμου» μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ κήρυξε επισήμως σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Χάιντερ αλ Αμπάντι.
«Οι δυνάμεις μας ελέγχουν πλήρως τα σύνορα Ιράκ-Συρίας και κατά συνέπεια ανακοινώνω το τέλος του πολέμου κατά του Νταές (σ.σ. αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους)», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «Ο εχθρός μας (…) ήθελε να σκοτώσει τον πολιτισμό μας αλλά κερδίσαμε χάρη στην ενότητα και την αποφασιστικότητά μας. Τους νικήσαμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα».

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε σχεδόν το ένα τρίτο του ιρακινού εδάφους το 2014, σε μια επιχείρηση-αστραπή, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ύπαρξη του κράτους του Ιράκ.

Με τη βοήθεια του διεθνούς συνασπισμού, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση για να ανακαταλάβουν τα εδάφη αυτά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube