REAL TIME |

Weather Icon

Ο Σάββας Καλεντερίδης μιλά στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης για τα νέα γεωστρατηγικά δεδομένα στη Μέση Ανατολή και τις βλέψεις της Τουρκίας

Ο Σάββας Καλεντερίδης μιλά στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης για τα νέα γεωστρατηγικά δεδομένα στη Μέση Ανατολή και τις βλέψεις της Τουρκίας
Την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 19:00, στο αμφιθέατρο “Σταύρος Κουγιουμτζής” του Δημαρχείου Πανοράματος (Αποστόλου Σαμανίδη 21)

Ο Σάββας Καλεντερίδης μιλά στο Πανόραμα για τα νέα γεωστρατηγικά δεδομένα στη Μέση Ανατολή και τις βλέψεις της Τουρκίας
Μια ενδιαφέρουσα και ενδελεχή ανάλυση των νέων γεωστρατηγικών δεδομένων στην Μέση Ανατολή με επίκεντρο τις επιδιώξεις και τις φιλοδοξίες της γείτονος Τουρκίας θα παρουσιάσει ο Σάββας Καλεντερίδης στο πλαίσιο του κύκλου επιμορφωτικών σεμιναρίων «Καλώ στο Βήμα» που διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.
Στη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα «Τουρκία, Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Ελλάδας» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο “Σταύρος Κουγιουμτζής” του Δημαρχείου Πανοράματος (Αποστόλου Σαμανίδη 21) ο γνωστός ερευνητής, εκδότης και συγγραφέας θα διερευνήσει όλα τα τεκταινόμενα και στη συνέχεια θα απαντήσεις τις ερωτήσεις του κοινού.
Στο πλαίσιο αυτό θα αναλυθούν οι επιπτώσεις του πολέμου στη Συρία και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται εξαιτίας των εντάσεων και των συγκρούσεων που προκαλεί ο μουσουλμανικός φονταμενταλισμός καθώς και η επιθυμία της Τουρκίας να αναλάβει πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στην ταραγμένη αυτή περιοχή.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Πυλαίας– Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας Σωκράτης Δωρής, ενώ ο εισηγητής μεταξύ άλλων θα επιχειρήσει να απαντήσει ως προς το «ποιές θα είναι οι επιπτώσεις αυτών των αλλαγών, με τις οποίες θα έρθει αντιμέτωπη η Ελλάδα;», καθώς επίσης «πώς θα μπορέσει να τις αντιμετωπίσει και ποιός θα πρέπει να είναι ο ρόλος της χώρας μας με βάση της νέες αυτές συγκυρίες;».
Να σημειωθεί ότι θεματολογία των ομιλιών με γενικό τίτλο «Καλώ στο Βήμα…» -με είσοδο ελεύθερη για το κοινό- είναι ποικίλη και αφορά στην Ιστορία, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, Νομικά ζητήματα, αλλά και θέματα που άπτονται της Φιλοσοφίας και της Επιστήμης (όπως η Αστροφυσική) και της Καθημερινότητας (όπως τα μυστικά της μαγειρικής).
Ο κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων έχει προγραμματισθεί και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαΐου του 2018. Περιλαμβάνει ομιλίες και εκδηλώσεις για την ομοιοπαθητική, την ΑΟΖ και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την προστασία του πληθυσμού στους σεισμούς, τη μαγειρική, την εφαρμογή της διαμεσολάβησης στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, τη συμβολή των μουσείων στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία,  τις μαθησιακές δυσκολίες, την Τέχνη ως μοχλό ανάπτυξης, τη διαχρονικότητα και τη συνέχεια της ελληνικής γλώσσας, καθώς και το περιβάλλον και την ανακύκλωση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube