REAL TIME |

Weather Icon
Ισπανία 21 Δεκεμβρίου 2017

Καταλονία: Κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία τα κόμματα των αυτονομιστών

Καταλονία: Κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία τα κόμματα των αυτονομιστών

Κοντά στην εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας εμφανίζονται τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της αυτονομίας της Καταλονίας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στο 52% των καταμετρημένων ψήφων στις περιφερειακές εκλογές.
Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η τοπική κυβέρνηση, τα αποσχιστικά κόμματα εμφανίζονται να συγκεντρώνουν περίπου 70 έδρες εκ των συνολικά 135 εδρών του κοινοβουλίου.

Βάσει του exit poll που δημοσίευσε η εφημερίδα La Vanguardia μόλις έκλεισαν οι κάλπες, οι CIUDADANOS οι οποίοι υποστηρίζουν την ενότητα με την Ισπανία και το κόμμα υπέρ της ανεξαρτησίας, οι ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA εμφανίζονται να συγκεντρώνουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό εδρών στο νέο κοινοβούλιο, με τους CIUDADANOS να έχουν μικρό προβάδισμα (34-37 και 34-36 αντίστοιχα).

Ωστόσο, κατά το exit poll, τα κόμματα υπέρ της αυτονομίας αναμένεται να εξασφαλίσουν 67-71 έδρες εκ των συνολικά 135 εδρών του κοινοβουλίου.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube