Weather Icon
Κίνα , Κορέα – Βόρειος Κορέα 27 Δεκεμβρίου 2017

Δορυφόροι των ΗΠΑ εντόπισαν παράνομη πώληση πετρελαίου από την Κίνα στη Βόρειο Κορέα

Δορυφόροι των ΗΠΑ εντόπισαν παράνομη πώληση πετρελαίου από την Κίνα στη Βόρειο Κορέα
Δορυφόροι των ΗΠΑ εντόπισαν παράνομη πώληση πετρελαίου από την Κίνα στη Βόρειο Κορέα
Σύμφωνα με μέσα μαζικής ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, οι κατασκοπευτικοί δορυφόροι των ΗΠΑ έχουν φωτογράφισαν περίπου 30 παράνομες συναλλαγές που αφορούν κινεζικά πλοία που πωλούν πετρέλαιο στη Βόρεια Κορέα στη Δυτική Θάλασσα τον Οκτώβριο του 2017. 

Οι φωτογραφίες έδειξαν ότι μεγάλα κινεζικά τροφοδότησαν με μεγάλες ποσότητες πετρελαίου βορειοκορεατικά πλοία στο τμήμα της Δυτικής Θάλασσας πλησιέστερα στην Κίνα από τη Νότια Κορέα. 
Οι δορυφορικές εικόνες έδειξαν ακόμη και τα ονόματα των πλοίων.
Μια κυβερνητική πηγή στη Σεούλ είπε ότι “πρέπει να επικεντρωθούμε στο γεγονός ότι το παράνομο εμπόριο ξεκίνησε μετά από ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο του 2017 που επέβαλε δραστικά ανώτατα όρια στις εισαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων στη Βόρεια Κορέα”.
Στα χαρτιά το εμπόριο της Κίνας με τη Βόρεια Κορέα πρόσφατα κατέρρευσε καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump εξέδωσε νέες κυρώσεις τον Σεπτέμβριο του 2017, στοχεύοντας στις εισαγωγές διυλισμένων πετρελαϊκών προϊόντων της Βόρειας Κορέας.

Για τη συνέχεια BankingNews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube