REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία 23 Δεκεμβρίου 2017

Οι ΗΠΑ θα παράσχουν «αμυντικού χαρακτήρα» βοήθεια στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ θα παράσχουν «αμυντικού χαρακτήρα» βοήθεια στην Ουκρανία
«Ενισχυμένες αμυντικές δυνατότητες» θα παράσχουν στην Ουκρανία οι ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε αργά χθες το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Η αμερικανική βοήθεια έχει απολύτως αμυντικό χαρακτήρα και, όπως ανέκαθεν υποστηρίζαμε, η Ουκρανία είναι μια κυρίαρχη χώρα και έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, η απόφαση εντάσσεται στις προσπάθειες των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ουκρανία να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα και να «αποτρέψει περαιτέρω επιθετικότητα». Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονται οι δυνατότητες που εξετάζονται.

Χθες, το ABC News μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να εγκρίνει την πώληση αντιαρματικών πυραύλων στην Ουκρανία, επικαλούμενο πηγές του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Η όποια πώληση θα χρειαζόταν την έγκριση του Κογκρέσου.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Xinhua, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube