Weather Icon
Σαουδική Αραβία 20 Δεκεμβρίου 2017

Υεμένη: Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου με στόχο τη Σ. Αραβία

Ανακοίνωσαν οι αντάρτες Χούτι μέσω twitter

Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου εναντίον του Ριάντ ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν οι σιίτες αντάρτες Χούτι που μάχονται στην Υεμένη εναντίον του κυβερνητικού στρατού. Η ανακοίνωσε έγινε από έναν εκπρόσωπός τους στο Twitter. Σύμφωνα με το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο al Arabiya, ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία αναχαίτισε έναν βαλλιστικό πύραυλο νότια της πρωτεύουσας. 
Λίγο νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες είχαν δηλώσει στο Reuters ότι άκουσαν μια έκρηξη στο Ριάντ και είδαν καπνό.
Εν τω μεταξύ το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Τρίτη τον Ελβετό πρεσβευτή για να του διαβιβάσει την καταδίκη του για αυτό που αποκάλεσε «ανεύθυνο» ισχυρισμό της μόνιμης αντιπροσώπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ ότι η Τεχεράνη προμήθευσε έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε κατά της Σαουδικής Αραβίας από την Υεμένη στις 4 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Η ελβετική πρεσβεία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Τεχεράνη, όπου η Ουάσινγκτον δεν διαθέτει αποστολή από το 1980, όταν Ιρανοί φοιτητές συνέλαβαν 52 Αμερικανούς ως ομήρους.
«Η ισχυρή διαμαρτυρία του Ιράν για τον αβάσιμο και προκλητικό ισχυρισμό της (Νίκι) Χέιλι διαβιβάστηκε στον Ελβετό πρεσβευτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κασεμί, σύμφωνα με το Tasnim.
Την Πέμπτη η Χέιλι παρουσίασε κομμάτια ιρανικών, όπως είπε, όπλων που χορηγήθηκαν στην πολιτοφυλακή των Χούτι στην Υεμένη, που είναι σύμμαχοι του Ιράν, χαρακτηρίζοντάς τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Τεχεράνη παραβιάζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Το Ιράν αρνήθηκε τον ισχυρισμό.
Η Ουάσινγκτον παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να πει ακριβώς πότε μεταφέρθηκαν τα όπλα στους Χούτι και, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν μπορεί να πει ούτε πότε χρησιμοποιήθηκαν.
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube