REAL TIME |

Weather Icon

Οξύνεται η κόντρα Τσεχίας, Πολωνίας και Ουγγαρίας με Ε.Ε.

Οξύνεται η κόντρα Τσεχίας, Πολωνίας και Ουγγαρίας με Ε.Ε.



ΠΡΑΓΑ. Την απόσυρση της προσφυγής της Ε.Ε. εναντίον της Τσεχίας θα επιδιώξει ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις, αναφορικά με την άρνηση της χώρας να δεχτεί τη μετεγκατάσταση του αναλογούντος μεριδίου προσφύγων, κατά το ευρωπαϊκό σχέδιο του Σεπτεμβρίου 2015. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει στο Δικαστήριο της Ε.Ε. μαζί με την Τσεχία, την Ουγγαρία και Πολωνία για τον ίδιο λόγο. Η Πολωνία δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί την απόφασή της να μη δεχτεί πρόσφυγες από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Μία μέρα μετά την ορκωμοσία του ως πρωθυπουργού, ο Μπάμπις δήλωσε χθες πως το σύστημα μετεγκατάστασης των προσφύγων είναι «παράλογο». Κατά την Επιτροπή, οι τρεις χώρες «παραβιάζουν τις νομικές τους υποχρεώσεις» και «δεν έχουν παράσχει εγγυήσεις πως θα συμβάλουν στην εφαρμογή της απόφασης μετεγκατάστασης».

Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube