Weather Icon
Ισπανία 21 Δεκεμβρίου 2017

Η διχασμένη Καταλονία ψάχνει διέξοδο στις κάλπες

Η διχασμένη Καταλονία ψάχνει διέξοδο στις κάλπες

Ερώτημα αν θα μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις σημερινές εκλογές. Ποιοι είναι οι βασικοί μονομάχοι, πώς στέκονται απέναντι στην ανεξαρτησία και ποια είναι τα διλήμματα για αποσχιστές και υπέρμαχους της ενότητας.


Λίγο μετά τη διεξαγωγή του αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία, οι πολίτες της περιοχής ξαναψηφίζουν σήμερα. Οι περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία γίνονται μόλις ενάμιση μήνα μετά την κατάλυση της τοπικής κυβέρνησης από τη Μαδρίτη, που πήρε τον άμεσο έλεγχο αρκετών υπηρεσιών.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα διαιρεμένο εκλογικό σώμα, με τα κόμματα υπέρ και κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας να πετυχαίνουν παρόμοια επίπεδα δημοτικότητας.
Αν το στρατόπεδο υπέρ της ανεξαρτησίας κερδίσει την πλειοψηφία των εδρών στο περιφερειακό κοινοβούλιο, ο αρχικός τους στόχος θα είναι να διαπραγματευθεί ένα «νόμιμο» δημοψήφισμα ανεξαρτησίας με την κυβέρνηση της Ισπανίας. Αλλά η Μαδρίτη είναι απίθανο να επιτρέψει ένα τέτοιο δημοψήφισμα, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μελλοντικές τριβές μεταξύ της Καταλονίας και της ισπανικής κυβέρνησης.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube