Ριζοσπάστης 20 Οκτωβρίου 2017

Τη στιγμή που τα σύννεφα ενός νέου και πολύ μεγαλύτερου πολέμου μαζεύονται πάνω από τη Μέση Ανατολή (εναντίον του Ιράν και των συμμάχων του), τη στιγμή που και στην Ευρώπη το ΝΑΤΟ απλώνεται περικυκλώνοντας τη Ρωσία και η ρητορεία της Δύσης απέναντι στη Μόσχα θυμίζει τις πιο επικίνδυνες συγκυρίες του Ψυχρού Πολέμου, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να παραδώσει την Ελλάδα στον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ σε όλους τους τομείς, πλην της οικονομικής πολιτικής, όπου τον πρωτεύοντα ρόλο στη λεηλασία μας έχει η Γερμανία, αλλά με τη συνδρομή και τη συμμετοχή πολλών άλλων (Κομισιόν, ΔΝΤ, ΗΠΑ).

Στα πλαίσια αυτά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Αν.Ελλ. πολλαπλασιάζει την εκχώρηση στρατιωτικών βάσεων στις ΗΠΑ ή τη διεύρυνση άλλων σε όλο το ελληνικό έδαφος, περιλαμβανομένου του Αιγαίου, της Θράκης, της Κρήτης, της Πελοποννήσου. Οι βάσεις αυτές θα παίξουν ενεργό ρόλο και σε ότι αφορά τη Μέση Ανατολή, αν πάμε σε σύγκρουση και σε ότι αφορά την αντιρωσική σταυροφορία του ΝΑΤΟ. Και φυσικά αποτελούν στόχο.
Το πιο επικίνδυνο είναι η εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στον ‘Αραξο, που, όπως και η εγκατάσταση επιθετικών drones στην Κρήτη και αμερικανικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, καθιστούν την Ελλάδα πρώτης γραμμής και προτεραιότητας στόχο σε περίπτωση ευρύτερης σύγκρουσης. Aν κάτι δηλαδή πάει στραβά, δεν θα υπάρχει Ελλάδα και ‘Ελληνες για να το πούμε σε απλά ελληνικά, μπας και κανένας το καταλάβει σε μια κυβέρνηση (και ευρύτερα, ένα πολιτικό προσωπικό) όπου η ασυναρτησία και άγνοια παντρεύονται την υποτέλεια, εγκυμονώντας την καταστροφή!
Σχετικό είναι και το κατωτέρω δημοσίευμα της ιστοσελίδας Liberal

Πυρηνικά στον Άραξο; Απειλή για την Εθνική Ασφάλεια
Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017
Του Ανδρέα Γ. Μπανούτσου 
Τον περασμένο Σεπτέμβριο (15/09/2017) από το βήμα της ΔΕΘ ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας προχώρησε σε μία σοβαρή καταγγελία που αφορά την εθνική ασφάλεια της χώρας. Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι: «Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, ανοίγει τις πόρτες για ακόμα βαθύτερη, πιο επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας, ειδικά τώρα που συζητιέται η μεταφορά υποδομών από τη βάση του Ιντσιρλίκ. Και στρατιωτικό δυναμικό και οπλικά συστήματα θα πάνε, λέει, στη βάση της Σούδας, αλλά και πυρηνικές κεφαλές στη βάση του Αράξου. Μάλιστα, θα θέλαμε να ρωτήσουμε και να καταγγείλουμε, ταυτόχρονα, γιατί η κυβέρνηση δεν βγάζει τσιμουδιά για το γεγονός ότι έχει προχωρήσει η συντήρηση, επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Αράξου, προκειμένου, όπως φημολογείται, να εγκατασταθούν εκεί τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα, που ο ελληνικός λαός και με την πάλη του τα είχε διώξει προηγούμενες δεκαετίες».