REAL TIME |

Weather Icon
Θράκη (Πομακικό) 16 Δεκεμβρίου 2017

Ελάτε προπαγανδιστές, αραδιάστε τις δικαιολογίες που σας έδωσαν – Και ο Τσίπρας στη συζήτηση για την εκλογή μουφτή στη Θράκη

Ελάτε προπαγανδιστές, αραδιάστε τις δικαιολογίες που σας έδωσαν – Και ο Τσίπρας στη συζήτηση για την εκλογή μουφτή στη Θράκη
  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
Την αρχή έκανε ο Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί το βράδυ της Παρασκευής στο Κανάλι της Βουλής. Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ζήτησε να ανοίξει η συζήτηση για τον τρόπο ανάδειξης του μουφτή στη μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης.
Για το θέμα ρωτήθηκε και ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής. «Δεν αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η συζήτηση για το πώς οι θρησκευτικοί ηγέτες που αναγνωρίζει η ελληνική πολιτεία για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη να μην αμφισβητούνται από τη μειονότητα ή μέρος της μειονότητας», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Τσίπρας: Η συζήτηση έχει ανοίξει προ πολλού στο εσωτερικό της κυβέρνησης και πρέπει να γίνει και δημόσια.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμα ότι η διαβούλευση με τη μουσουλμανική μειονότητα πρέπει να προχωρήσει, ώστε το συντομότερο δυνατό να υπάρχει και η αντίστοιχη νομοθέτηση. Πάντως, έσπευσε να συμπληρώσει πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει σε βάθος χρόνου, «και όχι τις επόμενες ημέρες».
Το θέμα είχε βάλει στη δημόσια συζήτηση ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν με τον Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντησή τους στο Μαξίμου. Αν και είχε πει ότι είναι θέμα της ελληνικής πολιτείας, είχε χαρακτηρίσει το διορισμό και όχι την εκλογή του μουφτή «μια σοβαρή πληγή».
Μιλώντας σε διπλωματικούς συντάκτες στη Βουλή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σχολίασε πως «δεν συζητάμε τέτοια θέματα» εννοώντας πως δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διμερούς διαλόγου με την Άγκυρα. Αργότερα, πηγές του ΥΠΕΞ σημείωναν ότι το θέμα είναι «κύριας αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube