Weather Icon
Βουλγαρία 19 Δεκεμβρίου 2017

‘Ακαρπες οι προσπάθειες του Ελληνικού ΣΔΟΕ στη Βουλγαρία

Το έχω πεί χιλιάδες φορές και θα το ξαναπώ ακόμα μία! Ο παραλογισμός και η παραπληροφόρηση μας έχουν ποτίσει τόσο το μυαλό ακόμα και σε θεσμικό επίπεδο. Νομοθετούμε με βάση το τι «νομίζουμε» και το τι ακούμε στις τηλεοράσεις. Αποκαλούμε φοροφυγά έναν Έλληνα, που σαν Ευρωπαίος πολίτης αποφασίζει να εργασθεί σε άλλη χώρα. Οι έλεγχοι ΣΔΟΕ στη Βουλγαρία αποδείχτηκαν μία φούσκα και αυτή τη φορά, χρειάστηκε να μας υπενθυμίσουν το παραλογισμό μας οι Βούλγαροι γείτονες μας.
Ο σκοπός της επίσκεψης που έγινε πριν ένα μήνα περίπου, ήταν (από ελληνικής πλευράς) να μαζέψουν τους τζίρους και τα κέρδη ετών των νομικών προσώπων (εταιρειών) επικαλούμενοι την αυτόματη ανταλλαγή στοιχείων που ισχύει από 1-1-2017. Μάλιστα οι Έλληνες ελεγκτές εξέφρασαν την επιθυμία των ελληνικών αρχών να φορολογήσουν τα νομικά πρόσωπα με τη διαφορά φόρου. Δλδ από το 10% στο 29% !
Δε γνωρίζω αν το κλιμάκιο είχε διάθεση να διασκεδάσει τους Βούλγαρους ομόλογους του, αλλά αυτοί χωρίς καμμία χιουμοριστική διάθεση τους υπενθύμισαν τη ΣΑΔΦ (Συμφωνία Αποφυγής Διπλής Φορολόγησης) που έχει υπογραφεί εδώ και δεκαετίες μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας καθώς και την Ευρωπαική νομοθεσία. Συμπλήρωσαν δε, οι Βούλγαροι ομόλογοι τους πως εφόσον για κάποιο νομικό πρόσωπο δεν υπάρχει υποψία εμπλοκής σε φορολογικό έγκλημα, δεν ισχύει και η διαδικασία αυτόματης ανταλλαγής στοιχείων.

Για τη συνέχεια TAXBG

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube