Weather Icon

Tα είπαν τηλεφωνικά Χαρίρι με Αναστασιάδη: Είναι καλά από πάσης άποψης, είπε o Πρόεδρος της Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι, στην πρωθυπουργική κατοικία στη Βηρυτό. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι, στην πρωθυπουργική κατοικία στη Βηρυτό. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα με τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό του Λιβάνου, Σάαντ Χαρίρι, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε.

Ο πρόεδρος είπε ότι η επικοινωνία έγινε «γιατί είμαστε φίλοι και γιατί ένοιωθα την ανάγκη να επικοινωνήσω και να δω ότι είναι από πάσης άποψης καλά». Ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι ο κ. Χαρίρι του ανέφερε ότι «είναι καλά».

Σε ερώτηση, εάν ο κ. Χαρίρι βρίσκεται ακόμη στη Σαουδική Αραβία, ο Ν. Αναστασιάδης απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε: «ελπίζω ότι θα επισκεφθεί την Κύπρο κάποια στιγμή».

Σε άλλη ερώτηση, εάν ο κ. Χαρίρι ζήτησε να έρθει στην Κύπρο, ο Ν. Αναστασιάδης απάντησε πως «όχι, δεν έχει ζητήσει, τον έχω καλέσει, όταν θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί και νομίζω ότι θα το κάνει».

Ως γνωστό, ο κ. Χαρίρι πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στην Κύπρο στις 28 Οκτωβρίου, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και αποφασίστηκε η αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών. Ο κ. Χαρίρι ανακοίνωσε την παραίτησή του στις 5 Νοεμβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ Α. Βικέτου  Λευκωσία
mignatiou.com/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube