REAL TIME |

Ελλάδα , Ευρωπαϊκή Ένωση 3 Νοεμβρίου 2017

Stratfor: Δύσκολα θα τα καταφέρει μόνη της η Ελλάδα μετά το καλοκαίρι του 2018

Αβέβαιο είναι το μέλλον της Ελλάδας μετά τη λήξη του μνημονίου τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε έκθεσή του το Stratfor, καθώς μετά από πολλά χρόνια οικονομικής και πολιτικής κρίσης και τρία μνημόνια, η ελληνική κυβέρνηση είναι πιθανό να μην μπορεί να σταθεί μόνη της στα πόδια της.
Στην ανάλυσή του, το Stratfor σημειώνει ότι είναι αμφίβολο αν η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εξωτερική βοήθεια, ακόμη και μετά τις δραματικές περικοπές και τη μείωση του ελλείμματος. Και μπορεί η οικονομία να έχει αρχίσει να αναπτύσσεται εκ νέου, όμως οι πιστωτές της χώρας φοβούνται ότι χωρίς εξωτερικές πιέσεις, η Αθήνα θα σταματήσει τις μεταρρυθμίσεις για τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας που παραμένουν άλυτα.
Είναι επίσης αβέβαιο τι συμφωνία θα επιτύχει η Ελλάδα για την ελάφρυνση του χρέους, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποσχεθεί στους ψηφοφόρους ότι τα σκληρά μέτρα λιτότητας θα συμβάλλουν στην εξασφάλιση ελάφρυνσης του χρέους στο μέλλον. Η Ευρώπη πιθανότατα δεν θα δεχθεί κούρεμα του χρέους, όμως η Αθήνα θα ήθελε τουλάχιστον μία περίοδο χάριτος για την αποπληρωμή, επέκταση της διάρκειας και χαμηλότερα επιτόκια. Αυτό δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να περάσει στη Βόρεια Ευρώπη και ειδικότερα στη Γερμανία.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube