Weather Icon
Ενεργειακά-Αγωγοί , Ιράν , Ρωσία 2 Νοεμβρίου 2017

Ενεργειακές συμφωνίες Rosneft-Ιράν ύψους 30 δισ. δολαρίων

Ενεργειακές συμφωνίες Rosneft-Ιράν ύψους 30 δισ. δολαρίων
  • Ο εκτελεστικός διευθυντής της Rosneft Ίγκορ Σέτσιν (φωτ.: rosneft.com)
Η ρωσικής πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft και η Εθνική Πετρελαϊκή Εταιρεία του Ιράν (NIOC) παρουσίασαν τον οδικό χάρτη που αφορά την υλοποίηση έργων στρατηγικής σημασίας στον τομέα της εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στο έδαφος του Ιράν. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Rosneft Ίγκορ Σέτσιν, μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, δήλωσε ότι τα δύο μέρη πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να υπογράψουν δεσμευτικές συμφωνίες, οι οποίες προβλέπουν επενδύσεις σε κοινά έργα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου ύψους 30 δισ. δολαρίων.

Μετά την εκπόνησή τους, η συνολική εξόρυξη μπορεί να φθάνει τα 55 εκατομμύρια τόνους ετησίως.
Σύμφωνα με τον Σέτσιν, πρόκειται «για μια ολόκληρη σειρά κοιτασμάτων, πετρελαϊκών και φυσικού αερίου», τα οποία θα αξιοποιηθούν από κοινού με τους Ιρανούς εταίρους. Ωστόσο ο εκτελεστικός διευθυντής της Rosneft απέφυγε να κατονομάσει τα κοιτάσματα, αλλά και να κάνει εκτιμήσεις για τα αποθέματα που υπάρχουν σ’ αυτά. Ο Σέτσιν δεν ανέφερε επίσης τι ποσά πρόκειται να επενδύσει η Rosneft στο Ιράν (το 2017 πάντως οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της Rosneft εκτιμάται πως έφθασαν τα 17 δισ. δολάρια).

http://www.pontos-news.gr/article/170993/energeiakes-symfonies-rosneft-iran-ypsoys-30-dis-dolarion

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube