Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Νοεμβρίου 2017

Στο τσακ να νικήσουμε τη Monsanto – Δώστε τη βοήθειά σας

Στο τσακ να νικήσουμε τη Monsanto – Δώστε τη βοήθειά σας
Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,
Είναι απίστευτο: είμαστε στο τσακ να νικήσουμε τη Monsanto, κλονίζοντας το πολυτιμότερο θεμέλιο της αυτοκρατορίας της!
6 φορές έχει προσπαθήσει η Ευρώπη να ανανεώσει την άδεια του τοξικού δηλητηρίου της Monsanto, γλυφοσάτη. Κι 6 φορές την έχουμε σταματήσει. Όμως τώρα η αντίδραση είναι τόσο μεγάλη που μπορούμε να πετύχουμε την οριστική απαγόρευση.Απομένουν μόλις 7 μέρες μέχρι την ψηφοφορία και αναμένεται πως η Γαλλία και η Γερμανία θα παίξουν κρίσιμο ρόλο. Μόλις μπλόκαραν προσωρινά την ανανέωση της άδειας, αλλά τώρα δέχονται τεράστια πίεση για να υποχωρήσουν: Η Monsanto έχει ήδη γεμίσει τα κοινωνικά δίκτυα με διαφημίσεις κι έχει ξαμολήσει στρατιά από λομπίστες.
Αλλά έχουμε σχέδιο αντεπίθεσης.
Το Avaaz μόλις έκλεισε συμφωνία για να πλημμυρίσουμε τις Le Monde, Politico και Spiegel (τις 3 εφημερίδες που διαβάζουν περισσότερο οι Ευρωπαίοι πολιτικοί) με online διαφημίσεις… κάθε μέρα μέχρι να ψηφίσει η Ευρώπη.
Αν έστω και 40.000 από εμάς τσοντάρουμε σήμερα, μπορούμε να κατατροπώσουμε τη Monsanto. Είμαστε σε απόσταση αναπνοής απ΄ το να βγάλουμε αυτό δηλητήριο απ’ τη ζωή μας — στήριξε τώρα:

Η Monsanto πίστευε πως η ανανέωση της άδειας της γλυφοσάτης θα ήταν παιχνιδάκι, παρόλο που οι επιστήμονες τη θεωρούν ύποπτη για καρκινογενέσεις. Όμως μετά από 2 εκατ. υπογραφές πολιτών, χιλιάδες emails σε υπουργούς, δημοσκοπήσεις, διαφημίσεις, αλλά και επιστημονικές και νομικές τοποθετήσεις… ο διεθνής Τύπος παραδέχτηκε ότι βγάλαμε τη Monsanto «νοκ-άουτ»!

Μια νίκη μας τώρα στην Ευρώπη μπορεί να κλονίσει ολόκληρο το επιχειρηματικό μοντέλο της Monsanto παγκοσμίως. Η γλυφοσάτη είναι το πιο διαδεδομένο ζιζανιοκτόνο! Γι’ αυτό πολλές χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Αν η Ευρώπη βγει τώρα μπροστά, μπορεί να προκαλέσει την αλυσιδωτή αντίδραση που θα μας φέρει την παγκόσμια απαγόρευση.

Αν αρκετοί από εμάς στηρίξουμε τώρα, το Avaaz θα ξεκινήσει έκτακτη εκστρατεία για να κατατροπώσουμε τη Monsanto, με κινητοποιήσεις, συναντήσεις με αρμόδιους και προώθηση στα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Είμαστε εξαιρετικά κοντά στην εξολόθρευση αυτού του δηλητηρίου — τώρα πάμε για τη νίκη:

Πέρα από κάθε προσδοκία, κερδίζουμε τη μάχη με μια απ’ τις ισχυρότερες εταιρίες του κόσμου. Επί 2 χρόνια. Σε κάθε ψηφοφορία. Τώρα είμαστε μια ανάσα πριν κόψουμε το νήμα. Ας στηρίξουμε όλοι και όλες — ας μην αφήσουμε αυτό το χημικό να δηλητηριάζει εμάς και τον πλανήτη μας.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,

Oliver, Alice, Allison, Marigona, Camille, Martyna, Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:

Το 81% των Ελλήνων λέει «όχι» στη Monsanto​ – Ακούει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η ΕΕ; — Documento
http://www.documentonews.gr/article/to-81-twn-ellhnwn-leei-oxi-sth-monsanto-akoyei-to-ypoyrgeio-agrotikhs-anaptyxhs-kai-h-ee

Τα κρυφά email της Monsanto: Τι συγκαλύπτει ο κολοσσός για την καρκινογόνα δράση του glyphosate; — Αγώνας της Κρήτης
http://tvxs.gr/news/kosmos/i%E2%80%8B-%E2%80%8Bsygka%CC%81lypsi%E2%80%8B-%E2%80%8Btoy%E2%80%8B-%E2%80%8Bkarki%CC%81noy%E2%80%8B-%E2%80%8Bapo%CC%81%E2%80%8B-%E2%80%8Bti%E2%80%8B-%E2%80%8Bmonsanto-me%E2%80%8B-%E2%80%8Bdika%CC%81%E2%80%8B-%E2%80%8Btis%E2%80%8B-%E2%80%8Blo%CC%81gia

Ευρωβουλή: Απόφαση-σταθμός για τα ζιζανιοκτόνα — Protagon
http://www.protagon.gr/epikairotita/44341502182-44341502182

Γλυφοσάτη — Σκίσαμε!! – Avaaz
https://secure.avaaz.org/el/nothing_we_cant_do/

Πώς η άσκηση πίεσης από τον κόσμο έβγαλε τη Monsanto νοκ-άουτ (στα Αγγλικά) — Politico
https://www.politico.eu/article/europes-weedkiller-wars-glyphosate-roundup-who-european-commission/

Η ασφάλεια του ζιζανιοκτόνου Roundup της Monsanto αμφισβητείται με έγγραφα που έρχονται στη δημοσιότητα (στα Αγγλικά) — The New York Times
https://www.nytimes.com/2017/03/14/business/monsanto-roundup-safety-lawsuit.html?_r=0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει πενταετή επέκταση για το ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτη (στα Αγγλικά) — Reuters
https://www.reuters.com/article/us-eu-health-glyphosate/eu-commission-proposes-five-year-extension-for-herbicide-glyphosate-idUSKBN1CW0SN

Η ΕΕ βρίσκεται ένα βήμα πριν από μια ιστορική απόφαση σχετικά με το διαδεδομένο ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτη (στα Αγγλικά) — The Guardian
https://www.theguardian.com/environment/2017/oct/24/eu-brink-historic-decision-pervasive-glyphosate-weedkiller



Το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 44 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως
. Κινητοποιούμαστε για να φέρνουμε τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook και το Twitter.
Έλαβες αυτή την ειδοποίηση επειδή στις έγινες μέλος του Avaaz υπογράφοντας ένα ψήφισμα με τη διεύθυνση email [email protected].

Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το [email protected] στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου, πάτα εδώ, ενώ αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις πάτα εδώ για να διαγραφείς από μέλος.

Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, μην απαντήσεις σε αυτό το email. Απλά γράψε μας μέσω του συνδέσμου www.avaaz.org/el/contact.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube