REAL TIME |

Weather Icon
Λίβανος , Σαουδική Αραβία 9 Νοεμβρίου 2017

FT : Το Game of Thrones στη Σ. Αραβία φέρνει πόλεμο στον Λίβανο

Το επικίνδυνο παιχνίδι της Σαουδικής Αραβίας στον Λίβανο μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο με την Χεζμπολάχ. Οι λεπτές ισορροπίες με το Ιράν και οι… προειδοποιήσεις του Ισραήλ. Ο ρόλος των ΗΠΑ. Πώς επηρεάζει τα δεδομένα ο εμφύλιος στη Συρία.

Ενώ ετοιμαζόταν να πιάσει στον ύπνο τους συμπατριώτες του το βράδυ του Σαββάτου, με μια πρωτοφανή εκκαθάριση υπουργών, επιχειρηματιών και πριγκίπων, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο πανίσχυρος πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, έκανε επίδειξη δύναμης στο εξωτερικό.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο ΣαάντΧαρίρι, πρωθυπουργός του Λιβάνου, εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό της Σαουδικής Αραβίας στο Ριάντ και διάβασε την παραίτησή του. Μίλησε για ένα κλίμα συνωμοσίας αντίστοιχο με αυτό που προηγήθηκε της δολοφονίας του πατέρα του το 2005, του πρώην πρωθυπουργού και Σουνίτη ηγέτη Ραφίκ Χαρίρι, που είχε τη στήριξη του Ριάντ. Αναφέρθηκε επίσης και στα παιχνίδια εξουσίας που παίζει στον κυβερνητικό συνασπισμό του ηΧεζμπολάχ, το σιιτικό κίνημα με την παραστρατιωτική δράση που έχει τη στήριξη του Ιράν και έχει κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Χαρίρι του πρεσβύτερου.
Κανείς από τον κύκλο του κ. Χαρίρι δεν φαίνεται πως το είχε προβλέψει αυτό. Έκπληκτοι και αιφνιδιασμένοι, οι ανώτατοι συνεργάτες του περίμεναν να τον συναντήσουν στο Κάιρο τη Δευτέρα, για την επίσημη προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Αίγυπτο. Οι ακόλουθοί του δεν λένε πολλά δημοσίως, αλλά όπως πολλοί στον Λίβανο, ορισμένοι από τους ανθρώπους του κ. Χαρίρι είναι βέβαιοι ότι τον ανάγκασε να παραιτηθεί ο Σαουδάραβας πρίγκιπας.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube