Weather Icon
Λίβανος , Σαουδική Αραβία 15 Νοεμβρίου 2017

Λίβανος: Ο πρόεδρος επιμένει ότι ο Χαρίρι κρατείται

Κάνει λόγο για επιθετική ενέργεια της Σαουδικής Αραβίας κατά της Βηρυτού

Λίβανος: Ο πρόεδρος επιμένει ότι ο Χαρίρι κρατείται
Τίποτα δεν δικαιολογεί την συνεχιζόμενη απουσία του Σαάντ αλ Χαρίρι από το Λίβανο, επομένως θα πρέπει να θεωρείται κρατούμενος στην Σαουδική Αραβία, τονίζει ο πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Αούν. Ο Αούν έγινε ακόμα πιο επιθετικός χαρακτηρίζοντας αυτή την ενέργεια επιθετική πράξη εναντίον του Λιβάνου.

Την ίδια ώρα, μέσω του Twitter ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου δηλώνει ότι «θέλω να επαναλάβω και να διαβεβαιώσω ότι είμαι απολύτως καλά και θα επιστρέψω, θεού θέλοντος, στον αγαπημένο Λίβανο όπως σας υποσχέθηκα, θα το δείτε».

Και το Ριάντ πάντως εξακολουθεί να αρνείται ότι έχει θέσει υπό κράτηση τον Χαρίρι ή ότι του άσκησε πίεση για να παραιτηθεί.

«Τίποτα δεν δικαιολογεί ότι ο κ. Χαρίρι δεν επιστρέφει έπειτα από 12 μέρες. Τον θεωρούμε επομένως αιχμάλωτο ή κρατούμενο, κάτι που αντιτίθεται στην Σύμβαση της Βιέννης», η οποία αφορά τις διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στις χώρες, είπε ο πρόεδρος σε συνάντηση που είχε με λιβανέζους δημοσιογράφους και επικεφαλής δημοσιογραφικών οργανισμών.

Η κράτηση του Χαρίρι συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο Λίβανος δεν μπορεί να περιμένει πολύ καιρό για την επιστροφή του καθώς το κράτος θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, έγραψε ο Αούν στο Twitter.

Ο Χαρίρι παραιτήθηκε από πρωθυπουργός του Λιβάνου στις 4 Νοεμβρίου ανακοινώνοντας την βιντεοσκοπημένη απόφασή του από τη Σαουδική Αραβία.

Ο λιβανέζος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να κάνει δεκτή την παραίτηση του Χαρίρι αν δεν επιστρέψει στη χώρα και την υποβάλλει ο ίδιος.

«Δεν μπορούμε να λάβουμε μια απόφαση που αφορά παραίτηση η οποία ανακοινώθηκε από το εξωτερικό», έγραψε ο Αούν στον λογαριασμό του στο Τwitter.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube