REAL TIME |

Weather Icon

Γάλλοι ειδικοί κάνουν λόγο για πυρηνικό ατύχημα στη Ρωσία ή στο Καζακστάν, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ

Φωτογραφία ΚΥΠΕ

Η Ρωσία είναι πολύ πιθανό να κρύβει κάποιο πυρηνικό ατύχημα, υποστηρίζουν μαρτυρίες ειδικών ερευνητών σε γερμανικά ΜΜΕ. Αφορμή, το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες στην ατμόσφαιρα ευρωπαϊκών πόλεων –μεταξύ τους και η Αθήνα- ανιχνεύεται το ραδιενεργό στοιχείο, Ρουθένιο 106, σε πολύ μικρές βέβαια ποσότητες.

Όπως αναφέρει το γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NTV, Γάλλοι ερευνητές πιστεύουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες κάπου στη Ρωσία ή στο Καζακστάν έχει γίνει κάποιο πυρηνικό ατύχημα. Η εποχή προσδιορίζεται δε προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι επιστήμονες του γαλλικού κέντρου IRCN έχουν εντοπίσει πάνω από την Ευρώπη ραδιενεργό νέφος, επισημαίνουν όμως πως αυτό –για την ώρα- δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Ο διευθυντής του κέντρου IRCN, Ζαν Μαρκ Περν, φέρεται να έχει προσπαθήσει να ξεκαθαρίσει την υπόθεση με ερωτήσεις που απηύθυνε στις αρχές της Ρωσίας, αλλά και του Καζακστάν, δίχως όμως να έχει λάβει καμιά απάντηση.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του IRCN, η πηγή της ραδιενεργούς εκροής, βρίσκεται μεταξύ των Ουραλίων και του ποταμού Βόλγα.

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ
/mignatiou.com/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube