Επιβεβαιώνει η Τουρκία την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

Επιβεβαιώνει η Τουρκία την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα
  • Από τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν το 2016 στη Νέα Υόρκη, για το Προσφυγικό (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
Από την Άγκυρα ήρθε η επιβεβαίωση ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα γίνει ο πρώτος Τούρκος πρόεδρος που θα επισκεφθεί την Ελλάδα εδώ και 65 χρόνια. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε το ταξίδι, χωρίς, όμως, να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία, η οποία θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

«Το ταξίδι θα βελτιώσει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις», είπε ο Χακάν Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το Anadolu. Η πρόσκληση προέρχεται από τον Προκόπη Παυλόπουλο και μεταφέρθηκε στην τουρκική πλευρά κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στην Άγκυρα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στη διακυβερνητική συνάντηση Ελλάδας-Τουρκίας που θα γίνει τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη. Υπογράμμισε, δε, τα τρία προγραμματισμένα πρότζεκτ των δύο χωρών: τη διασύνδεση των λιμανιών της Θεσσαλονίκης και της Σμύρνης για τη μεταφορά αγαθών, τη σιδηροδρομική σύνδεση Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης, και τη δημιουργία γέφυρας στο συνοριακό σταθμό των Κήπων.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δεν είναι ακόμα βέβαιο αν στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης θα μεταβεί στη Θράκη, έχει έρθει στην Ελλάδα με την ιδιότητα του πρωθυπουργού. Ο τελευταίος Τούρκος πρόεδρος που επισκέφθηκε τη χώρα μας ήταν ο Τζελάλ Μπαγιάρ, το 1952.
pontosnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube