Weather Icon

Αυτή η χώρα χρειάζεται μια επανάσταση: Ορθώνεται μια φωνή ενότητας και δημοκρατίας

Στιγμιότυπο από εκδήλωση του Δέλτα. Διακρίνονται οι Χρίστος Χουτόπουλος, Σάββας Καλεντερίδης, Παναγιώτης Μπαλακτάρης, Ιωάννα Μετιτανίδου, Σταύρος Καλεντερίδης. Φωτογράφος: Γιώργος  ΠαπαδάκηςΣτιγμιότυπο από εκδήλωση του Δέλτα. Διακρίνονται οι Χρίστος Χουτόπουλος, Σάββας Καλεντερίδης, Παναγιώτης Μπαλακτάρης, Ιωάννα Μετιτανίδου, Σταύρος Καλεντερίδης. Φωτογράφος: Γιώργος Παπαδάκης
Του Σταύρου Καλεντερίδη 
Στις 27 Νοεμβρίου κάτι σημαντικό πρόκειται να συμβεί στο κέντρο της Αθήνας. Σε μια εποχή πολιτικής επικράτησης του διχασμού, του μίσους και της οπισθοδρόμησης, ορθώνεται μια φωνή ενότητας και δημοκρατίας. 
Σε μία νέα ακόμα περίοδο αναξιοκρατίας και αδιέξοδων επιλογών, από τη μία τους απαίσιους και από την άλλη τους απεχθείς, εδραιώνεται εδώ και έναν χρόνο ένα νέο πολιτικό οικοδόμημα το οποίο διαπνέεται από καινοτόμες για την πολιτική στη χώρα ιδέες. 
Δικαιοσύνη, ισότητα, αξιοκρατία, διαφάνεια, λογοδοσία, διαβούλευση. 
Οι έννοιες αυτές δεν είναι απλές λέξεις που χρησιμοποιούν ψηφοθηρικά οι πολιτικοί για να τις αποποιηθούν την εκλογική επομένη, αλλά συγκροτημένη και επαναστατική δημοκρατική ιδεολογία. Μετά και την τελευταία αποτυχημένη κυβέρνηση, εμείς, οι Έλληνες πολίτες, έχουμε δοκιμάσει πραγματικά τα πάντα. 
Αριστερόστροφους, δεξιόστροφους, ακραίους, μετριοπαθείς και μέτριους. Κόμματα, σωτήρες, συμμαχίες, λυκοφιλίες, νέα πρόσωπα και αρχαία. Ειδικούς, ανειδίκευτους, λαϊκιστές και τεχνοκράτες. 
Το αποτέλεσμα ήταν πάντοτε το ίδιο και ήταν πάντοτε εναντίον μας. 
Αυτό που χρειάζεται η χώρα δεν είναι μια ακόμα φόρμουλα κάποιου δήθεν οικονομικού φωστήρα. 
Δεν χρειαζόμαστε κάποιον ανειδίκευτο σωτήρα, να έρθει πάνω στο λευκό του άλογο για να μας «δουλέψει», χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του. 
Δεν αποζητούμε ολοκληρωτικές λύσεις (είτε δεξιές είτε αριστερές), ούτε διαφθορά και πολιτικό εκμαυλισμό με τα οποία μας χόρτασε η μάστιγα του δικομματισμού. 
Δεν παρακαλούμε για έναν ακόμα γόνο, να έρθει με τη δύναμη του ονόματος του και τις γνωριμίες των οικείων του για να διαιωνίσει την οικογενειοκρατία. 
Τελειώσαμε με τον μεσαίωνα, τον μεσοπόλεμο, τον διχασμό και τον παλιό κόσμο. 
Τα πολιτικά στελέχη της Ελλάδας, χρόνια κομμάτι του προβλήματος, δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποτελέσουν μέρος της λύσης. Αποτελούν και θα συνεχίσουν να αποτελούν εμπόδιο στην απελευθέρωση της κοινωνίας μας, όσο και αν το προσπαθούν, όσα ονόματα και χρώματα αν αλλάξουν στο κόμμα ή στην ξεπερασμένη τους ιδεολογική πλατφόρμα. 
Έχουμε ακούσει τα πάντα από τους ίδιους και τα ίδια από τους πάντες, νέους παλιούς και απαρχαιωμένους. 
Αυτή η χώρα, χρειάζεται μια επανάσταση. 
Όχι αυτή της βίας και της ανωριμότητας, αλλά μια πολιτική επανάσταση κατά την οποία ο πολίτης θα βρεθεί στο επίκεντρο με ουσιαστική συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. 
Μια επανάσταση αναμόρφωσης των αναχρονιστικών και ολιγαρχικών θεσμών, αλλαγής των κανόνων του παιχνιδιού, πραγματικής δημοκρατίας και απελευθέρωσης της χώρας. 
Στις 27 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, θα λάβει χώρα η επετειακή εκδήλωση του «δέλτα – πολιτική επανάσταση». 
Πρόκειται για την πρώτη πολιτική, υπερκομματική εκστρατεία, με στόχο την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, την κάλυψη του κενού δημοκρατίας και την αναζήτηση οριστικών λύσεων στα προβλήματα του πολίτη.
 Η εκδήλωση αυτή δεν είναι για όσους πιστεύουν σε λύση από το πολιτικό σύστημα ή περιμένουν τον Καίσαρα – σωτήρα. 
Δεν είναι επίσης για όσους έχουν παραδοθεί και παραχωρήσει τα πολιτικά τους δικαιώματα στην εκάστοτε ομάδα κομματικών ανειδίκευτων που κυβερνά. 
Αυτή η εκδήλωση είναι για όσους σταμάτησαν να νιώθουν αδύναμοι και να απελπίζονται. 
Είναι για όσους θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά στη χώρα υπεράνω χρωμάτων, κομμάτων και προκαταλήψεων. 
Μακριά από κομματικά αφεντικά και τις μικροπολιτικές μηχανορραφίες. 
Για όσους επέλεξαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Τον Οκτώβριο του 2016, παρουσιάσαμε το δ στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής και δηλώσαμε τα αυτονόητα, αυτά που κανείς δεν τολμάει να πει. 
Έναν χρόνο μετά, ανανεώνουμε τη δέσμευση μας για να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να δώσουμε πραγματική διέξοδο στη χώρα. Πάρε μέρος στην πολιτική μας επανάσταση και βρες τη δύναμη σου. 
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ: ToDelta


Πηγή: Αυτή η χώρα χρειάζεται μια επανάσταση: Ορθώνεται μια φωνή ενότητας και δημοκρατίας http://mignatiou.com/2017/11/afti-i-chora-chriazete-mia-epanastasi-orthonete-mia-foni-enotitas-ke-dimokratias/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube