REAL TIME |

Weather Icon

ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΟΙΝΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΟΙΝΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ
Map of Qandil Mountains
Ο  Σελβί μετά από εσωτερική πληροφόρηση, ανακοίνωσε: Συμφωνήθηκε κοινή επιχείρηση στο όρος Κάντιλ με το Ιράν 
Ο Αμπντουλκαντίρ Σελβί-γνωστός φιλοκυβερνητικός αρθρογράφος της Χουριέτ , έγραψε πως ¨σημαντική προσωπικότητα¨ της κυβέρνησης του περιέγραψε πως συνήφθη συμφωνία με το Ιράν για κοινή στρατιωτική επιχείρηση στο όρος Κάντιλ.
Μετά από την συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα στις 25/10 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντάρ Αμπάντι, είχε αρχίσει να συζητείται μια κοινή στρατιωτική επιχείρηση στις περιοχές Κάντλ και Σιντζάρ που ελέγχονται από το ΠΚΚ.

Ο Ερντογάν στην περασμένη εβδομάδα είχε δώσει μήνυμα στην ιρακινή κυβέρνηση όταν δήλωσε πως ¨Εάν το θέμα στο Κάντιλ και στο Σιντζάρ δεν λυθεί από το κράτος που είναι ο νόμιμος κυρίαρχος στη περιοχή εκεί, τότε εμείς θα ισοπεδώσουμε την περιοχή εκεί.¨
Την επόμενη μέρα από τις δηλώσεις αυτές του Ερντογάν, πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιχείρηση σε 36 στόχους του ΠΚΚ, σε Καντιλ, Σινάθ, Γκάρα, Μετίνα, Μπασιαν, Ζαπ και Χαρκούκ.
Ο Σέλβι στο σημερινό άρθρο γράφει πως μετά από την ομιλία Ερντογάν στην κοινοβουλευτική του ομάδα, σημαντική προσωπικότητα της κυβέρνησης συζητώντας με δημοσιογράφους, ρωτήθηκε σχετικά με την πιθανότητα μιας κοινής επιχείρησης με το Ιράν, κατά του ΠΚΚ.
Ο αρθρογράφος της Χουριέτ αναφέρει πως αυτή η  ¨σημαντική προσωπικότητα¨ απάντησε λέγοντας: ¨Συμφωνούμε με το Ιράν στο θέμα κοινής στρατιωτική επιχείρησης στο Κάντιλ. Καταρχήν συμφωνήσαμε. Το θέμα αυτό ξεκαθάρισε κατά την επίσκεψη του αρχηγού του Ιρανικού Γενικού Επιτελείου στην Άγκυρα. Η βούληση υπάρχει αλλά ο χρόνος δεν είναι γνωστός. Στα θέματα αυτά ο χρόνος δεν ανακοινώνεται. Όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ¨Ξαφνικά μια βραδιά μπορούμε να μπούμε¨.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube