REAL TIME |

Weather Icon

Βλαντιμίρ Μποκάν: Η δολοφονία του ανθρώπου του Μιλόσεβιτς που μίλησε για την εμπλοκή της Ελλάδας στον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας

Ο σερβοέλληνας επιχειρηματίας Βλαντιμίρ Μποκάν δολοφονήθηκε στις 9/10/2000 στην περιοχή Πηγαδάκια Βούλας. Ο Μποκάν ήταν στενός φίλος του γιου του πρώην Σέρβου προέδρου Μιλόσεβιτς και του εθνικιστή Αρκάν. Ταυτοχρόνως, διατηρούσε πολλές υψηλές γνωριμίες με Έλληνες επιχειρηματίες και με πολιτικά πρόσωπα. Στη διάρκεια του εμπάργκο στη Σερβία πραγματοποιούσε εξαγωγές χαλκού και χημικών μέσω μιας εταιρείας που έχει γραφεία στη Γλυφάδα. Παράλληλα σε αυτή την εξαγωγική δραστηριότητα είχε συνεργασία με Έλληνες επιχειρηματίες. Επιπλέον είχε εμπλακεί στο διεθνές σκάνδαλο της πολυεθνικής Τράπεζας BCCI, όπου είχε ανακαλυφθεί ότι «ξέπλενε» μέσω του συγκεκριμένου πιστωτικού ιδρύματος ποσά της τάξεως των 11 εκατ. δολαρίων, ενώ είχε κληθεί προσφάτως και από το ΣΔΟΕ για να εξηγήσει την προέλευση 700 εκατ. δρχ. που ανακαλύφθηκαν σε λογαριασμούς του. Ο Μποκάν φέρεται να δολοφονήθηκε λίγο πριν προβεί σε αποκαλύψεις που θα είχαν σοβαρό αντίκτυπο σε πρόσωπα στην Σερβία και την Ελλάδα.

Για τη συνέχεια Ptisi

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube