Weather Icon
Βέλγιο , Ισπανία 5 Νοεμβρίου 2017

Παραδόθηκε στη βελγική αστυνομία ο Πουτζντεμόν

Παραδόθηκε στη βελγική αστυνομία ο Πουτζντεμόν

Παντελής Πετράκης

Ο αποπεμφθείς Καταλανός ηγέτης Κάρλες Πουτζντεμόν και οι τέσσερις υπουργοί που κατέφυγαν μαζί του στις Βρυξέλλες παρουσιάστηκαν σε τμήμα της ομοσπονδιακής αστυνομίας, συνοδεία των δικηγόρων τους.
Με την κίνηση αυτή απέφυγαν την εικόνα της σύλληψης που είχε διατάξει η εισαγγελία των Βρυξελλών σήμερα το πρωί, προκειμένου να οδηγηθούν στον αρμόδιο δικαστή σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος τους.

Σύμφωνα με τους βελγικούς κανονισμούς, οι εισαγγελείς πρέπει να παραπέμψουν τους υπόπτους ενώπιον δικαστή, ο οποίος έχει 24 ώρες για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το ένταλμα σύλληψης. Τυχόν εφέσεις μπορούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία μέχρι 45 ημέρες.

Κατά την διάρκεια των 24 αυτών ωρών, οι 5 εκζητούμενοι πολιτικοί θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Ντεζεμέπ κατά την συνέντευξη Τύπου, οι πέντε συλληφθέντες θα καταθέσουν αργότερα το μεσημέρι, ενώ η απόφαση του δικαστή αναμένεται να εκδοθεί αύριο το πρωί.

(Με πληροφορίες από: Εl Pais/ΑΜΠΕ, φωτογραφία: AP / Emilio Morenatti)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube