Weather Icon

Η Τουρκία προετοιμάζει επιχείρηση εναντίον του ΡΚΚ στο Σιντζάρ και το όρος Κανδήλι;

Η Τουρκία προετοιμάζει επιχείρηση εναντίον του ΡΚΚ στο Σιντζάρ και το όρος Κανδήλι;
Σύμφωνα με αναφορές σε τουρκικές εφημερίδες, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται πυρετωδώς για την έναρξη επιχείρησης που θα έχει στόχο τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο Σιντζάρ, καθώς επίσης και το στρατηγείο τους στο όρος Κανδήλι του Ιράκ. 
Η ενέργεια αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα είναι η απάντηση στην προχθεσινή επιχείρηση του ΡΚΚ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν  τη ζωή τους 6 στρατιωτικοί και 2 φύλακες στο Σεμντινλί, που βρίσκεται στην επαρχία Χακιάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Στρατιωτικές πηγές των Τούρκων αναφέρουν, ότι η επιχείρηση αυτή του ΡΚΚ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και κατέστησε αναγκαία μια τέτοια στρατιωτική επιχείρηση, σαν την επικείμενη.
Εμείς να σημειώσουμε, πως η Τουρκία ψάχνει χρόνια δικαιολογίες που θα της επιτρέψουν να εισβάλει στο έδαφος του βορείου Ιράκ και να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση κατά των δυνάμεων του ΡΚΚ.
Ήδη, από τις 18 Οκτωβρίου 2017, με αφορμή το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας που διενεργήθηκε στο Κουρδιστάν, έχει προχωρήσει σε βομβαρδισμούς (αεροπορικούς και πυροβολικού), με την κωδική ονομασία “Επιχείρηση Ζαπ”, στην κοιλάδα Ζαπ του Ιράκ απέναντι από την Τσουκουρτζά.
Μέχρι στιγμής, έχει δημιουργήσει έναν μικρό θύλακα 3 χ 6,5 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube