REAL TIME |

Weather Icon

Αποζημίωση των θυμάτων του νόμου Παρασκευόπουλου από τον ίδιο

Αποζημίωση των θυμάτων του νόμου Παρασκευόπουλου από τον ίδιο
Του Σταύρου Καλεντερίδη

Πριν από λίγους μήνες, και μετά την καταδικαστική απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες του Σύριζα, είχα πάρει το μέρος των εργαζομένων στα κανάλια, λέγοντας πως το αντισυνταγματικό και ασύδοτο νομοσχέδιο, αφενός φιλοδοξούσε να καταπνίξει τον τύπο στη χώρα, αφετέρου επέφερε ηθικές και ψυχικές φθορές στους εν λόγω εργαζόμενους. Για τον λόγο αυτό προέταξα το δικαίωμα των εργαζομένων σε αποζημίωση απέναντι σε μια αλόγιστη, παράλογη και πιθανώς εκδικητική κυβερνητική πολιτική. Ωστόσο, είχα υπογραμμίσει, πως η όποια απαίτηση για αποζημίωση έπρεπε να γίνει κατά των ιθυνόντων, μιας και το εν λόγω νομοσχέδιο είχε ονοματεπώνυμο, και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να επιβαρυνθεί το δημόσιο – δηλαδή εμείς οι πολίτες.

Μία εβδομάδα μετά την πρόταση μου, η επιβεβαίωση του αυτονόητου δικαιώματος αποζημίωσης των εργαζομένων για την αβεβαιότητα και τη βλάβη που υπέστησαν, ήρθε με την αγωγή του καναλιού Star η οποία και στρεφόταν ονομαστικά εναντίον των αρμόδιων υπουργών.
Με νέα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως ο δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είχε αφεθεί ελεύθερος χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου και τις ευνοϊκές διατάξεις του, εύλογα υποστηρίζεται η αντίστοιχη πρόταση υπέρ των θυμάτων του εν λόγω νόμου.

Η συνεχεία του άρθρου στο Μαύρο Κουτί

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube