Weather Icon

Σχετικά με τη θρασύδειλη επίθεση στο σπίτι του 11χρονου.

Σχετικά με τη θρασύδειλη επίθεση στο σπίτι του 11χρονου.
Σταύρος Καλεντερίδης*

Πριν από ένα μήνα, ο πρόεδρος (θεός να τον κάνει) Τραμπ είχε βρεθεί στο Αμερικανικό (το τονίζω) Πουέρτο Ρίκο για να «υποστηρίξει» τα θύματα του Τυφώνα Μαρία, λέγοντας τους με άπλετη δυσφορία ότι «μας τσακίζετε τον προϋπολογισμό», εννοώντας ότι θα αναγκασθεί με βαριά καρδιά να χρεωθεί η πολιτεία τις αποζημιώσει των δευτεροκλασάτων Αμερικανών πολιτών του Πουέρτο Ρίκο..! Και αυτά σε πολίτες που μόλις είχαν χάσει τα σπίτια τους..
Δεν ξέρω αν είμαι ο πρώτος που το λέει, αλλά είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι η χώρα μας κυβερνάται από πολιτικούς επιπέδου Τραμπ σήμερα αλλά και σε όλη τη διάρκεια της σύγχρονης ιστορίας της. Δεν έχουμε ζήσει κάτι διαφορετικό.
Πολιτικούς που πρεσβεύουν το μίσος και το διχασμό.
Το να τρομοκρατείς και να επιτίθεσαι σε ένα παιδί (ή στον οποιονδήποτε) λόγω της εθνικότητας του, δεν είναι απλά άνανδρο, αλλά λόγος ντροπής για όλους μας που συνέβη σε αυτή τη χώρα. Πάνω από όλα δεν είναι Ελληνικό.

Μιας και πρόκειται για κοινωνική εκτροπή, εκτός από τους φυσικούς αυτουργούς, η εν λόγω πράξη είχε και ηθικούς αυτουργούς, την ίδια την κυβέρνηση της χώρας. Αυτή τη γκροτέσκα που αυτοαποκαλείται ακόμα και τώρα κυβέρνηση της αριστεράς για να υπενθυμίζει στους «άλλους» (τους «πολίτες – εχθρούς» της δηλαδή) ότι δεν δουλεύει για αυτούς, αλλά αντιθέτως τους πολεμάει με κάθε ευκαιρία. Ένας αμόρφωτος υπουργός που επέβαλε τον τροχό της τύχης για τη σημαιοφορία, όχι λόγω λαϊκής απαίτησης ή κοινωνικής ανάγκης, αλλά απλά και μόνο επειδή μισεί ιδεολογικά την ικανότητα και την επιτυχία. Ορμώμενος από ένα αστείρευτο μίσος που μόνο μίσος μπορεί να γεννήσει. Η αδικαιολόγητη ιδεοληπτική απόφαση της λοταρίας, η οποία έδωσε δυστυχώς χώρο στην απερίγραπτη και χυδαία πράξη επίθεσης και εκφοβισμού του μόνου αθώου – ενός ανήλικου παιδιού. Όποιος αδυνατεί να διακρίνει τη σχέση των δύο, ας εξασκηθεί παίζοντας παιχνίδια «ένωσε τις τελείες» (αυτά μαζί με τα σταυρόλεξα).
Από την άλλη, ένας διακοσμητικός πρωθυπουργός, δυστυχώς ταξικός και τοξικός, μέσα στις ιδεοληψίες και τις κομματικές παρωπίδες, επιτρέπει την ύπαρξη και δίνει χώρο σε βίαιες συμπεριφορές και φασιστικές ομάδες (Ρουβίκωνας, κ.ά.), οι οποίες προκαλούν την οργάνωση και τη βίαιη δράση ναζιστικών ομάδων (τα γνωστά Ορκ), για να βιώνουμε κάθε μέρα έκτροπα. Ποιες είναι οι κότες και ποιοι είναι τα αυγά, μικρή σημασία έχει βέβαια.
«Κύριοι», δεν είστε ικανοί να διαχειριστείτε συντονιστικό κατάληψης – πόσο μάλλον χώρα. Ας τελειώνουμε επιτέλους με το μίσος και το διχασμό που αναπαράγετε. Ας τελειώνουμε με τους αριστερούς και τους δεξιούς και όλους αυτούς τους ανειδίκευτους ανίκανους που μοναδικό τους αντικείμενο είναι η διάλυση της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης.
Ο ρόλος της κυβέρνησης σε μια δημοκρατική χώρα είναι να εμπνέει, να ενώνει και να γιατρεύει τις κοινωνικές πληγές. Να συνθέτει και να εξομαλύνει. Να συμπονάει και να βοηθά όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως εθνότητας και πολιτικών προτιμήσεων. Είστε και εσείς, όπως και οι προηγούμενοι, αθλιότατη «κατηγορία Τραμπ» και δεν περιμέναμε την γονυκλισία των F-16 για να το διαπιστώσουμε.
Συγκεφαλαιώνοντας, το εν λόγω τραγικό συμβάν, καλό θα ήταν να μην το πιάνει κανείς αυτοπροσδιοριζόμενος δεξιός ή αριστερός πολιτικός στο στόμα του, γιατί η πρόστυχη προσπάθεια εκμετάλλευσης για μικροπολιτικούς λόγους καθίσταται πρόδηλη…

Σταύρος Καλεντερίδης είναι διεθνολόγος, επικοινωνιολόγος και εκ των ιδρυτών της ανεξάρτητης και ακομμάτιστης πολιτικής κίνησης δέλτα.
Επετειακή εκδήλωση ενός έτους από την ίδρυση του δέλτα τις 27 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων.
Λεπτομέρειες ΕΔΩ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube