Weather Icon
Γενικά θέματα 13 Οκτωβρίου 2017

Stratfor: Τι επιλογές έχει η Ισπανία στην υπόθεση «Καταλονία»

Stratfor: Τι επιλογές έχει η Ισπανία στην υπόθεση «Καταλονία»

Διχασμό εντός του κινήματος αυτονόμησης της Καταλονίας δείχνουν οι κινήσεις Πουτζντεμόντ. Οι επιλογές της Ισπανίας και ο κίνδυνος περαιτέρω αναταραχών. Γιατί οι εντάσεις δεν αναμένεται να αποκλιμακωθούν σύντομα.

Ο πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόντ, κήρυξε την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία. Όμως, σε ομιλία του στο κοινοβούλιο της Καταλονίας, ζήτησε επίσης από το νομοθετικό σώμα να αναστείλει την εφαρμογή της ανεξαρτησίας για αρκετές εβδομάδες προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος με την Ισπανική κυβέρνηση, έναν διάλογο που θα διευκολυνθεί από διεθνείς μεσολαβητές.
Σύμφωνα με τον Πουτζντεμόντ, το δημοψήφισμα έδειξε πως η Καταλονία έχει το δικαίωμα να είναι αυτόνομη δημοκρατία. Ωστόσο, παραδέχθηκε επίσης πως οι εντάσεις είναι υψηλές και χρειάζεται ένας εξωτερικός μεσολαβητής για να μπορέσει η περιοχή να γίνει ανεξάρτητη.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube