Weather Icon
Γενικά θέματα 4 Οκτωβρίου 2017

Stratfor: Η Κορέα και το μέλλον της Ευρώπης στο επίκεντρο

Stratfor: Η Κορέα και το μέλλον της Ευρώπης στο επίκεντρο
Η αναδυόμενη πυρηνική κρίση στην Κορέα θα βρεθεί το δ’ τρίμηνο στην κορυφή της ατζέντας των ΗΠΑ. Ευρώπη, Ιαπωνία και Κίνα θα στρέψουν την προσοχή τους στα εσωτερικά τους ζητήματα. Ποια είναι τα κρίσιμα ερωτήματα.

Τις προβλέψεις για το ποιες περιοχές της υφηλίου θα βρεθούν στο προσκήνιο της διεθνούς προσοχής το δ΄ τρίμηνο παραθέτει η Stratfor.
Βόρεια Κορέα: Η αναδυόμενη πυρηνική κρίση στην Κορεατική Χερσόνησο θα ανέβει στην κορυφή της ατζέντας των ΗΠΑ αυτό το τρίμηνο, μειώνοντας την προτεραιότητα λιγότερο πιεστικών ζητημάτων, καθώς η Ουάσινγκτον εργάζεται πυρετωδώς για να αποφύγει -και να προετοιμαστεί για- τα χειρότερα. Καθώς η προσοχή τους θα είναι απολύτως αποσπασμένη, οι ΗΠΑ θα έχουν ελάχιστο χρόνο και πόρους να διαθέσουν σε άλλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, περιλαμβανομένης της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν. Αν και η Ουάσινγκτον θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει τα κέρδη σε επίπεδο επιρροής της Τεχεράνης στην περιφέρεια, ωστόσο δεν θα διακινδυνεύσει να προκαλέσει μια ακόμα διπλωματική κατάρρευση εγκαταλείποντας τη συμφωνία. Ομοίως, ο Λευκός Οίκος θα βάλει στην άκρη για του χρόνου τις πιο επιθετικές κινήσεις σε ό,τι αφορά τον προστατευτισμό στην εμπορική ατζέντα των ΗΠΑ.
Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube