Weather Icon

El País: Οι Ρώσοι και ο Τζούλιαν Ασάνζ κάνουν κυβερνοπόλεμο υπέρ της απόσχισης της Καταλονίας

El País: Οι Ρώσοι και ο Τζούλιαν Ασάνζ κάνουν κυβερνοπόλεμο υπέρ της απόσχισης της Καταλονίας

ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΘΕΝΙΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

H ισπανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι αμφότεροι έχουν απώτερο στόχο την εξασθένηση της Ευρώπης

«Η μηχανή διασποράς ψεύτικων ειδήσεων που χρησιμοποίησε η Ρωσία για να εξασθενίσει τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση άρχισε να λειτουργεί τώρα αποκλειστικά στην Καταλονία», έγραψε η ισπανική εφημερίδα El País.
Και πρόσθεσε: «Μετά την υπόγεια προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Brexit, υπέρ της Μαρίν Λεπέν και υπέρ της γερμανικής ακροδεξιάς, το Κρεμλίνο βλέπει στο κίνημα ανεξαρτησίας της Καταλονίας μια ευκαιρία να διαλύσει τις ευρωπαϊκές δομές και να ενισχύσει την διεθνή του επιρροή. Χρησιμοποιεί ιστοσελίδες που δημοσιεύουν αστειάκια και ψέματα, αξιοποιεί ακτιβιστές, όπως ο Τζούλιαν Ασάνζ, καθώς και στρατό από Bots, δηλαδή αυτόματα προφίλ στα social media, που είναι ικανά να μετατρέψουν ένα ψέμα σε “τάση” που διανέμεται εκατομμύρια φορές».
«Με αυτό τον τρόπο», συνεχίζει η μεγάλη ισπανική εφημερίδα, «το κανάλι RT, το οποίο χρηματοδοτείται από την Μόσχα και λειτουργεί ως όργανο προπαγάνδας, χρησιμοποιεί τον ισπανόφωνο τομέα του, για να μεταδώσει ειδήσεις για την κρίση στην Καταλονία υπερασπιζόμενη την ανεξαρτησία».

Για τη συνέχεια iefimerida

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube