Weather Icon

Δήλωση των ΗΠΑ με αποδέκτη την Άγκυρα: Αν επιτεθείτε στον Μπαρζανί, θα θεωρηθεί εχθρική ενέργεια και…

Δήλωση των ΗΠΑ με αποδέκτη την Άγκυρα: Αν επιτεθείτε στον Μπαρζανί, θα θεωρηθεί εχθρική ενέργεια και…

Μια δήλωση που προέρχεται από τις ΗΠΑ, έρχεται να ταράξει τα ήδη ταραγμένα νερά στην Άγκυρα, η οποία στην κυριολεξία ταναλίζεται από το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας των Κούρδων, που έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου στο ιρακινό Κουρδιστάν.
Συγκεκριμένα, το μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, Steve King, μιλώντας στο Rûdaw, δήλωσε ότι επικρατεί ανησυχία στις  ΗΠΑ λόγω των κινήσεων που γίνονται από πλευράς Τουρκίας, Ιράν και Ιράκ, για στρατιωτική επέμβαση στο ιρκαινό Κουρδιστάν.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός αξιωματούχος, αφού ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια σε περίπτωση στρατιωιτκής επέμβασης εναντίον του Κουρδιστάν, είπε:
 “Εδώ και αρκετές μέρες συζητάμε με τον ΥΠΕΞ κ. Τίλερσον, ο οποίος θα κάνει δήλωση για το θέμα της ανεξαρτησίας του Κουρδιστάν τις επόμενες μέρες”.
Συνεχίζοντας ο Steve King είπε:
“Κατά την άποψή μου, σε περίπτωση που η Τουρκία ή κάποια άλλη γειτονική χώρα, χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη εναντίον του Κουρδιστάν, αυτό θα θεωρηθεί εχθρική ενέργεια εναντίον των ΗΠΑ. Σε μια τέτοια περίπτωση, η στάση των ΗΠΑ θα αλλάξει. Επίσης, με τα εμπάργκο και τους αποκλεισμούς, δεν πρέπει να τιμωρούμε τους λαούς που επιζητούν την ελευθερία τους. Αυτό είναι αντίθετο με τις αρχές και τις αξίες των ΗΠΑ. Γι’ αυτό θα πρέπει να τερματιστούν αυτοί οι αποκλεισμοί”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube