Ρητορική κατευνασμού του Τσίπρα για την Τουρκία

Ρητορική κατευνασμού του Τσίπρα για την Τουρκία

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επί τη ευκαιρία της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, μίλησε στο υπεραιωνόβιο “The Brookings Institution” για την οικονομία, τις μεταρρυθμίσεις, τις επενδύσεις, αλλά και την Τουρκία. Για την γείτονα χώρα είπε, ότι είναι απρόβλεπτη και φαίνεται επιθετική. 
Διαβεβαίωσε, όμως, τη βούληση της κυβέρνησής του να συνεχίζει να υποστηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντας “μεγάλο λάθος” να αφεθεί η Τουρκία να απομακρυνθεί από την Ευρώπη.Δήλωσε συγχρόνως, ότι εξέφρασε στην συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο τις ανησυχίες της ελληνικής πλευράς για τη στάση που τηρεί η Τουρκία.
Αναφέρθηκε, επίσης, στις παραβάσεις και παραβιάσεις της Τουρκίας, τονίζοντας πως πρέπει να σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο, στο οποίο πρέπει να κατατείνουν και οι νουθεσίες των ΗΠΑ προς τη φίλη και σύμμαχο χώρα.
Ο Πρωθυπουργός δεν χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για να περιγράψει τη συμπεριφορά της Τουρκίας, αλλά αντιθέτως επέμεινε στην ρητορική κατευνασμού.
http://maurokouti.gr/2017/10/19/ritoriki-katevnasmou-tou-tsipra-gia-tin/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube