REAL TIME |

Weather Icon

Δείτε το πλωτό γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία από την Κορέα – Προαναγγέλει γεωτρήσεις στην Κύπρο

Δείτε το πλωτό γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία από την Κορέα – Προαναγγέλει γεωτρήσεις στην Κύπρο

 Σημαντικές εξελίξεις στον τομέα των γεωτρήσεων-εξορύξεων στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Σαμπάχ, η κατρική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας, TPAO, αγόρασε από την Νότιο Κορέας το πλωτό γεωτρύπανο DeepSea Metro 2, το οποίο θα αρχίσει την πρώτη γεώτρηση τις αρχές του έτους 2018, στα χωρικά ύδατα του ψευδοκράτους.
Σημειώνεται ότι προηγήθηκε η αγορά ενός πλοίου σεισμικών ερευνών από την Νορβηγία και η ναυπήγηση ενός δεύτερου στην Τουρκίας.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Berat Albayrak, μιλώντας στο 8ο Συνέδριο Ενέργειας, επιβεβαίωσε την αγορά και τον προγραμματισμό της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ γεώτρησης στα ύδατα της Κύπρου, λέγοντας μάλιστα ότι η Τουρκία θα γίνει μια χώρα που θα κάνει έρευνες και εξορύξεις στις θάλασσες και τους ωκεανούς του κόσμου!
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστολογίου Enerji Günlüğü, το πλοίο εξέδρα, που φέρει την υπογραφή της Hyundai, μαζί με τις προετοιμασίες για την γεώτρηση, κόστισε στην ΤΡΑΟ 200 εκ. δολάρια.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube