ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
Εκπαιδευτικοί προς υπουργό: Φανταστείτε τον εαυτό σας στη θέση των προσφύγων στις τάξεις που διδάσκουμε . Πόση ώρα θα μπορούσατε να καθίσετε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα που δεν καταλαβαίνετε ;
«Οι πρόσφυγες πάντως που μπαίνουν στις τάξεις μας μετά από δέκα λεπτά κουράζονται και βαριούνται με ό,τι αυτό συνεπάγεται…»

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Είμαστε εκπαιδευτικοί  και ορισμένοι εξ ημών μέλη των Συλλόγων Γονέων στα  σχολεία   μας , το 21ο  « Λέλα Καραγιάννη »  και  στο συστεγαζόμενο 165ο στην πλατεία Αμερικής. Σας  γράφουμε αυτήν την επιστολή με πολύ σεβασμό  στο πρόσωπό σας αλλά και πολύ πόνο και αγωνία για τις τελευταίες εξελίξεις στο σχολείο μας. Εδώ και πολλά χρόνια μάθαμε να αγαπούμε όλα  τα παιδιά ανεξαρτήτου χώρας και θρησκείας  και να μας διακατέχει ο ζήλος να τα βοηθήσουμε όλα και να προοδεύσουν. Όμως από την αρχή της σχολικής χρονιάς αντιμετωπίζουμε  μεγάλη δυσκολία στο εκπαιδευτικό μας έργο από την υποδοχή των  προσφύγων στις τάξεις μας.
Όλοι οι συνάδελφοι θέλουμε να τους βοηθήσουμε.. Αυτό φαίνεται και από τα προγράμματα στα οποία μπαίνει το σχολείο μας.  Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι στο πρόγραμμα που παρουσιάσαμε στη λήξη της χρονιάς που πέρασε, συμμετείχαν και προσφυγόπουλα από το Αφγανιστάν που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο της Μαλακάσας.Υποδεχόμαστε καθημερινά μαθητές και γονείς  που ως επί το πλείστον δεν μιλάνε ούτε ελληνικά ούτε καν αγγλικά. Tα προσφυγόπουλα έρχονται και μπαίνουν στις τάξεις μας εντελώς απροετοίμαστα και χωρίς καμία βοήθεια πάνω στο σημαντικό θέμα της επικοινωνίας καθώς δεν έχουμε ακόμα τάξη υποδοχής. Πολλές φορές τους αγοράζουμε εμείς με δικά μας έξοδα γραφική  ύλη προκειμένου να  ακολουθήσουν επί ίσοις όροις την εκπαιδευτική διαδικασία .
Για τη συνέχεια ESOS

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube