REAL TIME |

Weather Icon

Εκπρόσωπος των Πεσμεργκά: Το Κιρκούκ είναι Κουρδιστάν και οι πεσμεργκά θα το απελευθερώσουν

Εκπρόσωπος των Πεσμεργκά: Το Κιρκούκ είναι Κουρδιστάν και οι πεσμεργκά θα το απελευθερώσουν

Ο εκπρόσωπος της Γενικής Διοίκησης των Πεσμεργκά, Helgurd Hikmet, μιλώντας στο Rûdaw και αναφερόμενος στο θέμα του Κιρκούκ, που έχει καταληφθεί από τους Χάσντι Σάμπι και τον ιρακινό στρατο, δήλωσε:
“Το Κιρκούκ είναι κουρδικό από κάθε άποψη, είναι Κουρδιστάν και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αποδεκτή καμία άλλη διοίκηση”.
Επίσης, δήλωσε ότι υπάρχουν σοβαρές προετοιμασίες για να μπουν ξανά οι πεσμεργκά στο Κιρκούκ και να αναλάβουν και πάλι τον έλεγχο της πόλης.
Συγκεκριμένα είπε για το θέμα:
“Σε μικρό χρονικό διάστημα θα ενωθεί η βούληση του λαού με τους πεσμεργκά. Και αυτός ο εχθρός, όπως και οι προηγούμενοι, θα εκδιωχθούν από την πόλη”.
Ο Helgurd Hikmet, συνεχίζοντας τη δήλωσή του είπε:
“Όλοι είδαμε αυτά που έγιναν στο Κιρκούκ. Αυτά δείχνουν ότι η νεολαία μας δεν πρόκειται να δεχτεί τους κατακτητές. Έγιναν ορισμένα πράγματα από την κυβέρνηση του Ιράκ και τους υποστηρικτές της, από την κυβέρνηση του Ιράν και από κάποιους από μας. Όμως αυτό το αφήσαμε πίσω. Αυτό θα τελειώσει, για τα συμφέροντα του Κουρδικού λαού.
Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό: Η βούληση των πεσμεργκά και του κουρδικού λαού είναι ατσάλινη και θα συνεχίσει να είναι έτσι. Αν η πολιτική ηγεσία λάβει την ανάλογη απόφαση, οι πεσμεργκά θα κάνουν αυτό που πρέπει. Αυτό που έγινε στο Κιρκούκ είναι απαράδεκτο. Το Κιρκούκ από κάθε άποψη, γεωγραφική, πληθυσμιακή, ιστορική, διοικητική και άμυνας, είναι κουρδικό, είναι Κουρδιστάν και έτσι θα παραμείνει. Στο Κιρκούκ θα κυματίζει και πάλι η σημαία του Κουρδιστάν. Ελπίζουμε να γιιρτάσουμε τη νίκη με το λαό του Κιρκούκ και με τους πεσμεργκά.”

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube