Weather Icon
Πακιστάν , Τρομοκρατία 8 Οκτωβρίου 2017

Πως ο εντοπισμός του Οσάμα μπιν Λάντεν οδήγησε σε έξαρση μολυσματικών ασθενειών στο Πακιστάν

Πως ο εντοπισμός του Οσάμα μπιν Λάντεν οδήγησε σε έξαρση μολυσματικών ασθενειών στο Πακιστάν
Η επιδρομή της ομάδας των Αμερικανών navy seals τα ξημερώματα της 2ας Μάιου 2011 σε σπίτι στο Αμπόταμπαντ του Πακιστάν, έδωσε τέλος στο μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό της ιστορίας. Ο bin Laden είναι νεκρός. Η CIA είχε χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, θεμιτό και αθέμιτο για να φτάσει στον εντοπισμό του νούμερο 1 καταζητούμενου του πλανήτη. Ένα από αυτά όμως έχει αφήσει μια δυσάρεστη ανάμνηση στους ντόπιους που στοιχειώνει τους γιατρούς που είναι υπεύθυνοι για τα προγράμματα εμβολιασμού στη χώρα.
Η CIA έχοντας συγκεντρώσει χρόνια πληροφοριών καταλήγει, χωρίς να είναι απόλυτα βέβαιη, ότι ο bin Laden πιθανότατα κρύβεται σε ένα διώροφο σπίτι στα προάστια του Αμπόταμπαντ. Ωστόσο το σπίτι περιβάλλεται από μία ψηλή μάντρα και όλοι οι υπαίθριοι χώροι είναι καλυμμένοι από σκέπαστρα. Κάθε λήψη από δορυφόρους και drones δεν μπορεί να δώσει οριστική απάντηση. Έτσι τα στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών καταστρώνουν ένα ευφυές σχέδιο.
Αποφασίζουν να προσλάβουν ένα Πακιστανό γιατρό καθώς και βοηθητικό προσωπικό προκειμένου να εξαγγείλουν και να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα παιδικού εμβολιασμού, πόρτα-πόρτα, για ολόκληρη τη περιοχή. Σκοπός του προγράμματος ήταν η οπτική ταυτοποίηση του αρχηγού της Αλ Κάιντα καθώς και ανάλυση του DNA από τις σύριγγες για να διαπιστωθεί εάν κάποιο από τα παιδιά συγγενεύει μαζί του.
Για τη συνέχεια Ptisi

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube