Αχ, Νίκο μου!, αχ παληκάρι μου! Αχ, πατρίδα μου!

Αχ, Νίκο μου!, αχ παληκάρι μου! Αχ, πατρίδα μου!
του Σάββα Καλεντερίδη

Οι καιροί αλλάζουν, ο κόσμος αλλάζει, οι κοινωνίες εξελίσσονται, οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν κάνει τον πλανήτη να μοιάζει με ένα παγκόσμιο χωριό. Έχουν ανατραπεί τα πάντα.
Οι κοινωνίες και τα κράτη είναι αντιμέτωπα με τη διαχείριση αυτού του τεράστιου ζητήματος –της ενσωμάτωσης του νέου– σε όλα τα επίπεδα.
Σε αυτό το κύμα νεωτερισμού, που απειλεί και θέτει υπό αίρεση παραδοσιακές αξίες κοινωνιών και εθνών, έχουν παρεισφρήσει και μια σειρά ζητήματα που σχετίζονται με την ίδια τη φύση του ανθρώπου. Μάλιστα, ειδικά αυτά που αφορούν ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας, σε ορισμένες χώρες που ιδρύθηκαν ως συμπίλημα-συνονθύλευμα διαφόρων εθνικών ομάδων έχουν αναχθεί σε πρωτεύοντα ζητήματα και έχουν ψηφιστεί νόμοι που στην ουσία δημιουργούν τον μεταάνθρωπο και τη μετακοινωνία.
Επειδή δε αυτές οι χώρες, κυρίως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν επιρροή σε άλλες χώρες και ηπείρους, αυτό το κύμα των νομοθετικών ρυθμίσεων έχει φθάσει και στην Ελλάδα. Προηγήθηκαν ρυθμίσεις που αφορούν το γάμο και την οικογένεια, ανατρέποντας προαιώνιες αρχές της ελληνικής κοινωνίας, και τώρα επιχειρείται η ψήφιση νόμου για την αλλαγή φύλου – ο μεταάνθρωπος που είπαμε παραπάνω.
Όλα αυτά εξελίσσονται εν παραλλήλω με μια σειρά άλλες ανατροπές, όπως είναι ο σεβασμός σε έννοιες όπως «πατρίδα», «εθνικά σύνορα», «εθνική άμυνα», αλλά και σεβασμός σε πρόσωπα, ήρωες, μνημεία…
Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε… ισοπεδωτικοί, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για επιχειρούμενη πλήρη ισοπέδωση παραδοσιακών αρχών και αξιών και αντικατάστασή τους από το τίποτα, στην κυριολεξία. Και όλα αυτά, ερήμην των πολιτών. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις είναι συνήθως εισαγόμενες και επιβάλλονται στα πολιτικά κόμματα μέσα από αδιαφανείς αντιδημοκρατικούς μηχανισμούς, χωρίς να ερωτάται ο πολίτης.
Μια μορφή ιδιάζουσας τρομοκρατίας υποχρεώνει τις ηγετικές ομάδες των κομμάτων να φέρνουν τέτοια νομοσχέδια στη Βουλή, και οι ηγεσίες των κομμάτων με τη σειρά τους ασκούν κυριολεκτικά τρομοκρατία στους βουλευτές τους, οι οποίοι άγονται και φέρονται σαν πρόβατα στην κάλπη της Βουλής των Ελλήνων, ψηφίζοντας αυτό που ήλθε «πακέτο» από έξω και τους επιβλήθηκε από την ηγετική ομάδα του κόμματός τους.
Οι συνέπειες αυτών των ρυθμίσεων δεν είναι ορατές στο άμεσο μέλλον.
Θα τις δούμε τις επόμενες δεκαετίες, όπως βλέπουμε τώρα τις συνέπειες της απαξίωσης των πάντων, με τη νεολαία να βεβηλώνει και να αποκεφαλίζει αγάλματα ηρωικών μορφών των εθνικών αγώνων του ελληνισμού, και το κράτος αλλά και την κοινωνία να παρατηρεί αδύναμη και απαθής αυτό το ξεθεμελίωμα του οικοδομήματος που λέγεται ελληνική πατρίδα.
Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ενώ συνεχίζεται το γκρέμισμα αρχών, αξιών και μνημείων,…
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube