Weather Icon
Cyberwar , Cyberwar , Ρωσία 10 Οκτωβρίου 2017

Ο ειδικός που ξετρύπωσε τον «τσάρο» των bitcoins

Ο ειδικός που ξετρύπωσε τον «τσάρο» των bitcoins

Επί δύο χρόνια ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας δικτύων, Κιμ Νίλσον, δούλευε αθόρυβα στο γραφείο του στο Τόκιο, αναζητώντας τα πρόσωπα πίσω από τη μεγαλύτερη κλοπή ψηφιακών νομισμάτων. Κάθε τόσο ενημέρωνε τις αμερικανικές αρχές για τα ευρήματά του, τηρώντας άκρα μυστικότητα. Ωσπου, τον περασμένο Ιούλιο συνελήφθη στη Χαλκιδική, βάσει διεθνούς εντάλματος για ξέπλυμα χρήματος, ο Ρώσος Αλεξάντερ Βίνικ. Για τον Νίλσον αυτός ήταν ο βασικός ύποπτος.
Την περασμένη Τετάρτη το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα έκδοσης του Βίνικ στις ΗΠΑ. Το ζήτημα θα κριθεί πλέον στον Αρειο Πάγο μετά την προσφυγή του 38χρονου Ρώσου.
Σύμφωνα με το αμερικανικό ένταλμα, ο Βίνικ ως διαχειριστής της πλατφόρμας BTC-e ξέπλενε κέρδη εγκληματικών δραστηριοτήτων. Μέσω του συγκεκριμένου ανταλλακτηρίου ψηφιακών νομισμάτων φέρεται να νομιμοποιήθηκαν 4 δισ. δολάρια την περίοδο 2011-2016. Ο Ρώσος δήλωσε ότι έχει συνεργαστεί με τη BTC-e ως «τεχνικός Διαδικτύου», αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του σε παράνομες πράξεις. Υποστηρίζει ότι ουδέποτε είχε ρόλο διαχειριστή.
Για τη συνέχεια kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube