Weather Icon

Ποιος είναι ο 29χρονος που συνελήφθη για τα τρομοδέματα

Ποιος είναι ο 29χρονος που συνελήφθη για τα τρομοδέματα

  • (Πηγή: Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία)
Στη δημοσιότητα έδωσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φωτογραφίες αλλά και τα στοιχεία ταυτότητας του 29χρονου που συνελήφθη το Σάββατο και κατηγορείται για τις επιθέσεις με βόμβες-δέκατα κατά αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο Λουκάς Παπαδήμος, και για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου του Αναστασίου και της Βάιας που γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1988 στο Μαρούσι Αττικής.

Γνήσια ήταν μόνο η ταυτότητα που εκδόθηκε το 2011 από το Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και άλλες οκτώ πλαστές ταυτότητες.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η «μήτρα» της πλαστής ταυτότητας που χρησιμοποιήθηκε για τη μίσθωση του διαμερίσματος στην πλατεία Αττικής είχε βρεθεί σε ψηφιακή μορφή στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της Πόλας Ρούπα, κατά τη σύλληψή της τον Ιανουάριο στην Ηλιούπολη. Πρόκειται για την ταυτότητα που φέρει το όνομα Δημήτριος Παναγούλιας.
Μάλιστα τα στοιχεία του πλαστού εγγράφου, εξήγησε αξιωματικός της ΕΛΑΣ στην Καθημερινή, αντιστοιχούν σε μάρτυρα στη δίκη για τη βομβιστική επίθεση στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας τον Απρίλιο του 2014. Την ευθύνη είχε αναλάβει ο Επαναστατικός Αγώνας και, κατά την εκτίμηση των αστυνομικών, τα στοιχεία έχουν αντληθεί από τη δικογραφία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube