Weather Icon
Βαλκάνια , Σερβία , Τουρκία 11 Οκτωβρίου 2017

ΣΕΡΒΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ 16 ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ

ΣΕΡΒΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ 16 ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ

Πολιτική υποστήριξη παρείχε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στον ομόλογό του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδικάζοντας τις προσπάθειες υπονόμευσης της εξουσίας του.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση των δύο προέδρων στο Βελιγράδι, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς έκανε ιδιαίτερη μνεία στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. 

«Η Σερβία ήταν από τις πρώτες χώρες που καταδίκασε το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία και στάθηκε στο πλευρό του προέδρου Ερντογάν. Πιστεύουμε ότι μόνο ο λαός, με ελεύθερές εκλογές, μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον του και όχι κάποιοι άλλοι με τη χρήση βίας ή τη στήριξη ξένου παράγοντα» επισήμανε ο Αλ. Βούτσιτς. 

Απευθυνόμενος δε στον τούρκο ομόλογό του, τόνισε: «Εμείς κ. πρόεδρε δεν συνάπτουμε συμμαχίες με τους αντιπάλους των νόμιμων αρχών στην Τουρκία, συνεργαζόμαστε μόνο μ’ εσάς και δεν έχουμε καμία συνεργασία με τους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν ή κάποιου άλλου αντιπάλου σας»

Για τη συνέχεια ΤΑΝΕΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube