Weather Icon

FT: Νέο πεδίο ευκαιριών στο φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου βλέπει η Τουρκία

Στη μεγάλη στρατηγική σημασία της γεωγραφικής θέσης της Τουρκίας, η οποία αποτελεί σταυροδρόμι μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας, αναφέρεται ανάλυση των Financial Times, η οποία ωστόσο τονίζει ότι η χώρα είναι λιγότερο τυχερή σε ότι αφορά την κατανομή των φυσικών πόρων. 
Η Τουρκία, όπως υπογραμμίζεται στο άρθρο, «βασίζεται στις εισαγωγές σχεδόν για τα τρία τέταρτα της εγχώριας κατανάλωσης ενέργειας», ενώ μεγάλο μέρος των εισαγωγών αυτών είναι «υπό τη μορφή ρωσικού φυσικού αερίου». Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει η ανάλυση, «θέλει να διαφοροποιήσει τις προμήθειες της χώρας, αξιοποιώντας νέες πηγές αερίου από την ανατολική Μεσόγειο και το βόρειο Ιράκ, όμως η προμήθεια  αυτών των πόρων είναι γεμάτη με οικονομικούς και γεωπολιτικούς κινδύνους, ακόμη και πριν επιχειρηθεί η πρόκληση της σύνδεσής τους με την τουρκική αγορά».

για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube