Weather Icon

DW: Η παιδεία αντίδοτο στο… φανατικό Ισλάμ

DW: Η παιδεία αντίδοτο στο… φανατικό Ισλάμ
Το 8% όλων των Ευρωπαίων που στρατεύονται στις τάξεις του “Ισλαμικού Κράτους” προέρχεται από την περιοχή μεταξύ Βρυξελλών και Αμβέρσας. Οι τοπικές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο.

Ακριβώς στη μέση της διαδρομής από τις Βρυξέλλες προς το Άμστερνταμ βρίσκεται το Μέχελεν. Αναγεννησιακές προσόψεις, άψογα αναπαλαιωμένες, δεσπόζουν στο κέντρο της πόλης και οδηγούν στον καθεδρικό ναό και στο δημαρχείο, γοτθικού ρυθμού. Εδώ και 16 ολόκληρα χρόνια ο δήμαρχος Μπαρτ Σόμερς επιδίδεται σε έναν αγώνα χωρίς τέλος, ενάντια στον εξτρεμισμό, τη ριζοσπαστικοποίηση, τον φανατισμό. Ποτέ δεν πρόκειται να κερδίσει ολοκληρωτικά αυτόν τον αγώνα, αλλά καθημερινά μπορεί να τον χάσει. Σίγουρα δεν του λείπει η εμπειρία στην πολιτική, καθώς, εκτός από δήμαρχος, είναι επικεφαλής της Κ.Ο. των φλαμανδών Φιλελευθέρων, καθώς και πρώην πρωθυπουργός της Φλάνδρας.

Για τη συνέχεια  Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube