Αλβανία , Γενικά θέματα 10 Σεπτεμβρίου 2017

Η υπογεννητικότητα χτυπά και την Αλβανία

Η υπογεννητικότητα χτυπά και την Αλβανία
«Η Αλβανία αποσυντίθεται. Τα φοβερά στοιχεία για την πληθυσμιακή κατάρρευση»

Τίρανα.
Με τον υπότιτλο «η αμερικανική πολιτική οικογενειακού προγραμματισμού σκοτώνει τον αλβανικό πληθυσμό», το αλβανικό δημοσίευμα σημειώνει την επιδείνωση της μείωσης των γεννήσεων στην Αλβανία.
  Στο κείμενο επισημαίνεται ότι «τόσο η Οθωμανική περίοδος, όσο και οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, ακόμη και τα 50 χρόνια του κομμουνιστικού καθεστώτος δεν κατάφεραν να μειώσουν τον πληθυσμό της χώρας, όσο η μεταβατική κατάσταση μετά την μεταπολίτευση του 1990 και την αμερικάνικη πολιτική του οικογενειακού προγραμματισμού που θεωρήθηκε πρότυπο στην Αλβανία και οι συνέπειες επιδείνωσαν  τις γεννήσεις».
 Συνεχίζεται μάλιστα να επιδεινώνεται το φαινόμενο σύμφωνα με τους αριθμητικούς δείκτες και παρουσιάζεται η πραγματικότητα της συρρίκνωσης του αλβανικού πληθυσμού ταχύτερα από ό, τι προβλέπονταν.
Στια αρχές του 2017, ο πληθυσμός ήταν λιγότερος κατά οκτώ χιλιάδες ανθρώπους από τις προβλέψεις της INSTAT για το τρέχον έτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Η μείωση σε σύγκριση με τις προσδοκίες υπήρξε μοιραία για την ηλικιακή ομάδα 0-15 ετών, η οποία έχει συρρικνωθεί κατά  10 χιλιάδες νέους από ότι αναμένονταν.
Για τη συνέχεια Echedoros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube