REAL TIME |

Αλβανία , Ισλάμ 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Σκεντέρμπεης τους διχάζει

Ο Σκεντέρμπεης τους διχάζει

Το κουρμπάν μπαϊράμ είναι για τους μουσουλμάνους η «γιορτή της θυσίας» και ανήμερα σφάζουν αρνιά και προσεύχονται μαζικά. Πριν από λίγες ημέρες στα Τίρανα, στο πλαίσιο του μπαϊραμιού, δεν σφάχτηκαν δημόσια αμνοί και κριάρια, έγινε όμως «σφαγή» για τον Γεώργιο Καστριώτη-Σκεντέρμπεη, εθνικό ήρωα των Αλβανών και ηγετική φυσιογνωμία στον εναντίον των Οθωμανών απελευθερωτικό αγώνα. Κατά τη δημόσια προσευχή στην κεντρική πλατεία των Τιράνων χιλιάδων μουσουλμάνων, οι διοργανωτές έκρυψαν την απεχθή για εκείνους μορφή του, τοποθετώντας μπροστά στον γιγαντιαίο ανδριάντα του δύο τεράστιες γιγαντοοθόνες. 
Μερίδα των ΜΜΕ, διανοούμενοι αλλά και πολιτικοί εξέλαβαν την ενέργεια ως προσβολή.
 Οι επικρίσεις ήταν σφοδρές και έλαβαν πολιτικές διαστάσεις με τη δήλωση του βουλευτή της ελληνικής μειονότητας και προέδρου του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Ράμα ότι «προσπαθεί να κρύψει με μια κουρτίνα την ταυτότητα και την ιστορία». Με μια πρώτη ματιά το περιστατικό θα μπορούσε να εκληφθεί ως παρεξήγηση, αν δεν υπέκρυπτε θρησκευτικό μίσος, από αυτά που εξακολουθούν να υπολανθάνουν στα Βαλκάνια και μπορεί ν’ ανάψουν επικίνδυνες φωτιές.

για τη συνέχεια kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube