Weather Icon
Γενικά θέματα , Γερμανία 17 Σεπτεμβρίου 2017

Πώς η Άνγκελα έγινε… Μέρκελ

Πώς η Άνγκελα έγινε… Μέρκελ
Η διαδρομή από την κομμουνιστική νεολαία του FDJ στο γραφείο της Καγκελαρίας όπου είναι σχεδόν βέβαιη η επανεκλογή της. Τα πρώτα βήματα, ο «χρησμός» του Κίσινγκερ, η πισώπλατη μαχαιριά στον Κολ και ο μόνος πολιτικός που την «διάβασε».

Ένας πρώην δάσκαλος θυμάται την μικρή Άνγκελα Μέρκελ να τρέχει γύρω γύρω στο σχολείο της στην Ανατολική Γερμανία με ένα μπλε μπλουζάκι του FDJ, της κομμουνιστικής νεολαίας. Αργότερα, η Μέρκελ διετέλεσε γραμματέας πολιτισμού στο FDJ, ενώ εργαζόταν ως φυσικός στην Ακαδημία Επιστημών. Συμμορφώθηκε στο status quo, παρότι ποτέ δεν πίστεψε στον κομμουνισμό.
Αυτά φαίνονται παράξενα πρώτα βήματα για μια Γερμανίδα καγκελάριο. Ωστόσο υπάρχει συνέπεια. Μια σταθερή εικόνα της Μέρκελ προκύπτει από πέντε πρόσφατες βιογραφίες: του Stefan Kornelius στα γερμανικά, της Marion Van Renterghem στα γαλλικά, του Matthew Qvortrup στα αγγλικά, της Michèle de Waard στα ολλανδικά, συν μια επικριτική συντηρητική γερμανική συλλογή που επεξεργάστηκε ο Philip Plickert.
Η γυναίκα που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επανεκλεγεί στις 24 Σεπτεμβρίου, είναι διάνοια στον εντοπισμό του κέντρου οποιασδήποτε κοινότητας στην οποία βρίσκεται. Ο Χένρι Κίσινγκερ, άνθρωπος εμπιστοσύνης για χρόνια, είχε πει μια φορά πως παρουσιάζει «την τέλεια έκφραση του καιρού της». Η Μέρκελ είναι μια οπορτουνίστρια που συχνά κάνει στροφή 180 μοιρών, ωστόσο δείχνει απόλυτα κατάλληλη για να ηγηθεί της Δύσης.

Για τη συνέχεια Eur2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube