Weather Icon
Γενικά θέματα 15 Σεπτεμβρίου 2017

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέο πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε νέο πύραυλο πάνω από την Ιαπωνία
  • Η είδηση της εκτόξευσης νέου πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα μεταδόθηκε με έκτακτα δελτία στην Ιαπωνία (φωτ.: EPA / Kimimasa Mayama)
Με την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου πάνω από την Ιαπωνία (την οποία χθες απείλησε «να τη βυθίσει») απάντησε η Βόρεια Κορέα στις νέες βαρύτατες κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο πύραυλος κατέπεσε στον Ειρηνικό, μια ενέργεια που το Τόκιο καταδίκασε «με τον εντονότερο τρόπο».

«Δεν θα ανεχτούμε τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις», είπε ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες απειλούν την παγκόσμια ειρήνη.
Άμεση ήταν και η αντίδραση της Νότιας Κορέας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της οποίας πραγματοποίησαν ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Θάλασσα, κινητοποιώντας και τους βαλλιστικούς πυραύλους Hyunmoo-2A, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο Xinhua. Από τη μεριά του ο πρόεδρος της χώρας Μουν Τζε-ιν, ο οποίος συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, προεξόφλησε ότι η νέα πρόκληση από την Πιονγκγιάνγκ θα έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω διπλωματική και οικονομική της απομόνωση.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον ζήτησε από την Κίνα και τη Ρωσία να λάβουν μόνες τους άμεσα μέτρα σε βάρος της Βόρειας Κορέας, και φρόντισε να υπενθυμίζει ότι αφενός το Πεκίνο προμηθεύει την Πιονγκγιάνγκ με το μεγαλύτερο μέρος των καυσίμων που καταναλώνει, και αφετέρου η Ρωσία απασχολεί τους περισσότερους εκπατρισμένους βορειοκορεάτες εργαζόμενους.
Η πρόκληση της Βόρειας Κορέας θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα (15:00 ώρα Νέας Υόρκης, 22:00 ώρα Ελλάδας).

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube